Ο 'εγκέφαλος' και ο 'μάγειρας' των “Captagon” στο στόχαστρο των Αρχών

Συνέντευξη τύπου  από εκπροσώπους του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για την εξάρθρωση διεθνούς οργάνωσης παρασκευής και διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών χαπιών Captagon, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017.  
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για την εξάρθρωση διεθνούς οργάνωσης παρασκευής και διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών χαπιών Captagon, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Αλβανός “εγκέφαλος” και ο Τούρκος χημικός της οργάνωσης κατάφεραν να διαφύγουν. Για τους δύο αυτούς άντρες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον ελληνικές και διεθνείς διωκτικές Αρχές και κυρίως για τις διασυνδέσεις τους με τον ISIS

Η σημαντική επιτυχία των ελληνικών διωκτικών Αρχών που προέκυψε ύστερα από πληροφορία του ΣΔΟΕ μέσω DEA και η συνεργασία του με την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και το Λιμενικό, που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση κυκλώματος που παρασκεύαζε και διακινούσε ναρκωτικά στους Τζιχαντιστές του ISIS, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Το κύκλωμα που είχε έδρα και εργαστήριο, αποθήκη στον Λουτρόπυργο της Νέας Περάμου, είχε σκοπό να μεταφέρει τα 635.000 χάπια αμφεταμίνης “Captagon” με δύο ταχύπλοα από το Κορωπί στη Μέση Ανατολή με τελικούς αποδέκτες του τζιχαντιστές μαχητές του ISIS.

Μάλιστα, βάσει τω “πρώτων υλών” που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο παράνομο εργαστήριο, εικάζεται ότι το κύκλωμα μπορούσε να παρασκευάσει άλλη μία ανάλογου όγκου παρτίδα χαπιών “Captagon”.

Από τις Αρχές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην αστυνομικός, που είχε περιφερειακό ρόλο.

“Εγκέφαλος” φέρεται να είναι ο Αλβανός που διέφυγε και χημικός ο Τούρκος που επίσης διέφυγε. Αυτοί οι δύο έχουν συγκεντρώσει περισσότερο και το ενδιαφέρον και άλλων διωκτικών Αρχών της χώρας όπως και Αρχών ξένων χωρών, κυρίως για τις διασυνδέσεις που φαίνεται να είχαν αναπτύξει με το “Ισλαμικό Κράτος”. Πολλά από τα έγγραφα που βρέθηκαν άλλωστε χρήζουν περαιτέρω έρευνας σε άλλο επίπεδο για να αποκωδικοποιηθούν ρόλοι και δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Μπλόκο' σε χάπια ντοπαρίσματος των τζιχαντιστών

SHARE:

24Media Network