Ο μαφιόζος Λεκοτσάι ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης στην Αγία Βαρβάρα

Ο μαφιόζος Λεκοτσάι ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης στην Αγία Βαρβάρα
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Αγία Βαρβάρα Eurokinissi

Μετά τη σύλληψη 2 κακοποιών στο Χαϊδάρι με βαρύ οπλισμό, διαπιστώθηκε η ενοχή του ενός για την δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα όπως και ότι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή ήταν ο διαβόητος αρχηγός της "μαφίας των φυλακών" Κλοντιάν Λεκοτσάι, εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου το 2017.

Ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας στην Αγία Βαρβάρα στις 31 Ιουλίου, έγκλειστος σε φυλακή της Κρήτης, ύστερα από την συνεχιζόμενη έρευνα των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι, έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο διαβόητος αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» Κλοντιάν ή «Κλόντι» Λεκοτσάι και ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017.

Είναι ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την δολοφονία ενός εκ των εκτελεστών στην υπόθεση, σε μία απόπειρα να καλύψει τα ίχνη του, ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τους συνεργούς του είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, από την υπόθεση της Energa και γενικά ένας κακοποιός που όπως είχε αποκαλυφθεί, έκανε ό,τι ήθελε μέσα από τις φυλακές και συνεχίζει όπως φαίνεται…

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία αιματηρά ξεκαθαρίσματα, ενδεχομένως έχουν να κάνουν με την επικράτηση στις πιάτσες των ναρκωτικών της περιοχής και με την εκκαθάριση του «ανταγωνισμού», κάτι που ερευνάται από τις Αρχές.

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Eurokinissi

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

«Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποθέσεις ανθρωποκτονίας 39χρονου που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος αλλοδαπός δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας 39χρονου που τέλεσε ο 37χρονος δράστης, άνδρας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Όσον αφορά την υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού που τελέστηκε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα, ο 37χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα που βρισκόταν το θύμα και τον πυροβόλησε. Το θύμα προσπάθησε να διαφύγει με τον 39χρονο να τον καταδιώκει, συνεχίζοντας να πυροβολεί εναντίον του.

Αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, ο 37χρονος προσέγγισε πεζός τον 36χρονο αλλοδαπό παθόντα που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο καφετέριας και πυροβόλησε εναντίον του. Ο 36χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια με μοτοσυκλέτα, με τον 37χρονο δράστη να τον πυροβολεί, τραυματίζοντας τον.

Ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (14 Σεπτεμβρίου 2022) στο Χαϊδάρι, από κοινού με έτερο 23χρονο αλλοδαπό, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε αρχικά μαχαίρι μήκους 18,5 εκατοστών. Σε επακόλουθη ενδελεχή έρευνα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τις ταπετσαρίες του πορτ-μπαγκάζ δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και σε κρύπτη στο ταμπλό δύο γεμιστήρες και σακούλα με 94 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διέμενε ο 37χρονος αλλοδαπός βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων.

Οι ανωτέρω αναφερόμενοι έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, κλοπές, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και λοιπά αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα