Πάνω από 20 συλλήψεις πελατών του κυκλώματος λαθρεμπορίου όπλων

Βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου
Βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου EUROKINISSI

Το κύκλωμα διακινούσε μαζικά παράνομα όπλα που έφερνε από την Βουλγαρία, στην Κρήτη και σε όλη την Επικράτεια-Εντοπίστηκαν 22 πελάτες του κυκλώματος σε όλη την χώρα και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν ακόμα περισσότερα όπλα

Στο πλαίσιο συνέχισης των ερευνών, ύστερα από την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών από την Βουλγαρία στην Κρήτη και στην υπόλοιπη επικράτεια, συνελήφθησαν ακόμη 22 άτομα ως πελάτες τους, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έρευνες σε οικίες κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 22 άτομα τα οποία όπως προέκυψε είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

ADVERTISING

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον όπλα σε σχέση με τις πρώτες έρευνες και συγκεκριμένα, 29 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής, 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες πιστολιών, 4 κλείστρα - εξαρτήματα πιστολιών, δύο πτυσσόμενες ράβδοι, TAZER, τρεις εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια, βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση για συσχετισμό με την κύρια δικογραφία και τους κατηγορούμενους από την πρώτη αστυνομική επιχείρηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network