Πλαστογραφούσαν διαβατήρια και ταυτότητες και τα διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό

Πλαστά έγγραφα
Πλαστά έγγραφα EUROKINISSI

Συνελήφθησαν ένας Αιγύπτιος και μία Ουκρανή για πλαστογραφία και διακίνηση πλαστών εγγράφων. Από τις έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 διαβατήρια, 14 διπλώματα οδήγησης, 32 δελτία ταυτότητας, και 8 άδειες παραμονής.

Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί (ένας 35χρονος Αιγύπτιος και 34χρονη Ουκρανή) για πλαστογραφία και διακίνηση πλαστών εγγράφων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στην πλαστογράφηση και διακίνηση εγγράφων, ταυτοποίησε τους προαναφερόμενους δράστες και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

ADVERTISING

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες διακινούσαν τόσο στην εγχώρια όσο και στην αλλοδαπή αγορά, προκειμένου να διευκολύνουν ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, πλαστά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης κλπ.) διαφόρων αλλοδαπών Αρχών.

Από τις έρευνες στις οικίες των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 διαβατήρια, 14 διπλώματα οδήγησης, 32 δελτία ταυτότητας, 8 άδειες παραμονής, 2,5 γραμμάρια κάνναβης, συσκευή ανίχνευσης πλαστών, πτυσσόμενο μαχαίρι, φορητός Η/Υ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network