Προβληματισμός στις Αρχές για την εμπρηστική επίθεση σε βάρος στενών φίλων του Μιχαλολιάκου

Προβληματισμός στις Αρχές για την εμπρηστική επίθεση σε βάρος στενών φίλων του Μιχαλολιάκου
Έκρηξη με γκαζάκια στο εμπορικό κέντρο `Αίθριο` στο Μαρούσι .(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το ασφαλιστικό γραφείο της οικογένειας Λύρη που έχει στενότατες σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ. για την δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 και τα πιθανά αντίποινα

Στόχος αγνώστων έγινε το ασφαλιστικό γραφείο ιδιοκτησίας Μιλτιάδη Λύρη το βράδυ της Τετάρτης στο Εμπορικό Κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι.

Οι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, ο οποίος ανεφλέγη και εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια ο 62χρονος πατέρας του ιδιοκτήτη, Γιάννης Λύρης, ο οποίος θεωρείται στενός φίλος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και στο παρελθόν έχει κατέβει υποψήφιος με το κόμμα.

Μάλιστα, ο γιος του Αλέξανδρος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύμβουλος του ευρωβουλευτή του κόμματος, Λάμπρου Φουντούλη, ο οποίος είναι πατέρας του 27χρονου Γιώργου, που μαζί με τον Μανώλη Καπελώνη είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».

Ο Αλέξανδρος Λύρης μάλιστα, είχε επιτεθεί εναντίον άνδρα των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο κατά τη μεταγωγή βουλευτών της Χρυσής Αυγής τον Ιούλιο του 2014. Τότε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και εκκρεμεί η δικαστική εξέλιξη για τα γεγονότα των ημερών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική αυτή επίθεση, ωστόσο από την Κρατική Ασφάλεια που ερευνά την υπόθεση θεωρούν ως πιο πιθανό να πρόκειται για άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ. για το ξέσπασμα «πολέμου»-Η εμφάνιση της Combat 18 και τα αντίποινα

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται σοβαροί φόβοι για το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε αν όχι στην αρχή, ίσως προ των πυλών ενός ιδιότυπου ανταρτικού πόλεως με δύο άκρα να συγκρούονται το ένα με το άλλο…

Τα γεγονότα που φαίνονται να απασχολούν πολύ τις διωκτικές Αρχές, είναι η πρόσφατη ανάληψη ευθύνης της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 (που λειτουργεί στα πρότυπα της παλιάς βρετανικής οργάνωσης), για τις επιθέσεις που έγινε στις 17 και 18 Μαΐου στο «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι» Περιστερίου και στην κατάληψη «Αγρός» στο Ίλιον. Τον Απρίλιο επίσης έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης σε Χαλάνδρι και Παγκράτι αντίστοιχα, τα ιχθυοπωλεία της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά, που είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πλέον, οι Αρχές φοβούνται ότι ενδεχομένως κλιμακώνουν όλες οι πλευρές τις δράσεις τους. Στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως υπάρχει γνώση όμως για  πρόσωπα και πράγματα και λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της πιθανότητας κλιμάκωσης των αντιποίνων μεταξύ των δύο πλευρών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα