Ρωμανός: “Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου”

Ρωμανός: “Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου”

Τι δηλώνει δια μέσου του συνηγόρου του για τη σύλληψή του ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός. Πώς προτίθεται να αντιδράσει στον ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς (Vid)

Δήλωση δια μέσου του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, δημοσιοποίησε σχετικά με τη σύλληψή του για την διπλή ληστεία στην Κοζάνη και τη σύνδεσή του με την τρομοκρατία, ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός.

Στη δήλωσή του, ο νεαρός δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του “αιχμάλωτο πολέμου”, πως τα κίνητρά του “ήταν πολιτικά” και ότι “δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν”.

*Πώς κρίνετε τη συμπεριφορά της αστυνομίας; Ψηφίστε στο τέλος του κειμένου

Ολόκληρη η δήλωση:

“Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος”.

Ποιος είναι ο Νίκος Ρωμανός

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο Ρωμανός παιδί των βορείων προαστίων, σε σχολείο του Ψυχικού γνώρισε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με τον οποίον ήταν μαζί το βράδυ που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια.

Πέντε χρόνια αργότερα, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης με συνεργούς που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς και η δική του συμμετοχή στην οργάνωση ερευνάται, αφού βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Εικάζεται μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε νοικιάσει στο Μαρούσι, ένα από αυτά.

Ο Νίκος Ρωμανός κατάγεται από μεγαλοαστική οικογένεια, που ξεκίνησε από τις Σέρρες. Είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο “έγκλημα του Κολωνακίου”.

Η μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, “η πριγκίπισσα που σκοτώθηκε η ψυχή της” όπως έχει πει, έχει γράψει τα βιβλία “Μαμάδες βορείων προαστίων” και “Μύκονος μπλουζ”.

Δεν είχε μέχρι πριν λίγες ημέρες απασχολήσει τις Αρχές και δεν είχε εμπλακεί σε ποινική υπόθεση. Η πρώτη επαφή του με τις Αρχές ήταν με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ωστόσο, αρνήθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, που καταδίκασε τους δράστες της δολοφονίας, τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Πάντως, τις πρώτες ημέρες είχε βρεθεί στο ακροατήριο με τους γονείς του, όταν όμως ήρθε η σειρά του να καταθέσει, επέλεξε να απουσιάζει και έστειλε επιστολή.

“Δεν είχα κανέναν σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη, διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια, στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου”, ανέφερε στην επιστολή μεταξύ άλλων.

View poll on GoPollGo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα