Σχέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών είχε ο αποκεφαλισμένος βοσκός

Σχέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών είχε ο αποκεφαλισμένος βοσκός

Στο στόχαστρο των ερευνών των Αρχών έχουν τεθεί Έλληνες και Αλβανοί που έχουν απασχολήσεις τις Αρχές και φέρεται να είχε γνωρίσει ο 26χρονος άγρια δολοφονημένος βοσκός

Ανατροπή έφερε στα έως τώρα δεδομένα της φρικτής δολοφονίας του 26χρονου Αλβανού βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι, η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από τον ιατροδικαστή Θόδωρο Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το θύμα είχε βληθεί πρώτα μία φορά από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο στον λαιμό, και η βολίδα είχε καρφωθεί στον δεξί πνεύμονα του θύματος.

ADVERTISING

Η φορά του πυροβολισμού ήταν από πάνω προς τα κάτω και δεν μπορούσε να γίνει κατά την αυτοψία αντιληπτή αφού έλειπε η πύλη εισόδου του τραύματος, δηλαδή το μέρος του λαιμού, που αποκόπηκε στη συνέχεια από τον δράστη ή τους δράστες, μαζί με το κεφάλι του.

Οι αστυνομικές έρευνες στη θέση «Ποταμιά» στη Γλυκή Παραμυθιάς, όπου βρέθηκε το πτώμα του χθες από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας όπου εργαζόταν τους τελευταίους δύο μήνες, παραμένουν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει Έλληνες και Αλβανοί παραβατικοί της περιοχής που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων, με τους οποίους φέρεται να είχε αναπτύξει επαφές το τελευταίο χρονικό διάστημα το θύμα, γιά αγνωστούς μέχρι στιγμής λόγους.

Οι Αρχές καταλήγουν, πως ο δράστης τον δολοφόνησε στο κρεβάτι του την ώρα που κοιμόταν μέσα στην καλύβα. Στη συνέχεια, έσυρε το ακέφαλο πτώμα 2-3 μέτρα έξω από την καλύβα όπου και το παράτησε και μαζί του πήρε το κεφάλι, αφού δεν βρέθηκε πουθενά στην γύρω περιοχή πεταμένο, ούτε βρέθηκε ίχνος αίματος που να έδειχνε ότι το κράτησε μέχρι μία κοντινή απόσταση και μετά το απέρριψε αλλού... Αντιθέτως φαίνεται πως το συσκεύασε και το κράτησε σαν τρόπαιο, πιθανόν για να το πάει στον εντολέα της εκτέλεσης.

Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα μετά τα νέα στοιχεία από τον ιατροδικαστή, πως ενδεχομένως τελικά ο δράστης να ήταν ένας, αφού εξαιτίας του πυροβολισμού, δεν χρειαζόταν να υπήρχε και δεύτερος παρών. Ο εκτελεστής ενδεχομένως ήταν επαγγελματίας και μάλιστα πολύ προσεκτικός, αφού εάν προσέγγισε το ερημικό σημείο που βρισκόταν η στάνη με όχημα, πρόσεξε καθ' όλη τη διάρκεια να ακολουθεί τις ήδη υπάρχουσες ροδιές από το όχημα του ιδιοκτήτη της στάνης, που την επισκεπτόταν συχνά μέσα στην ημέρα, ή προσέγγισε τον χώρο πεζός και άφησε το όχημα διαφυγής σε άλλο σημείο.

Το θύμα είχε απελαθεί από τις ελληνικές Αρχές και είχε επιστρέψει ξανά, ενώ κάθε φορά εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Από την μέχρι τώρα έρευνα των ελληνικών Αρχών, προκύπτει πως το θύμα δεν είχε απασχολήσει στην Ελλάδα ή την Αλβανία για ανθρωποκτονία για να εφαρμοστεί σε βάρος του το αλβανικό “Κανούν” (βεντέτα), είχε όμως κάνει φυλακή στην Αλβανία για κλοπές και είχε απασχολήσει για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών.

Το τελευταίο ίσως να έχει να κάνει με τυχόν συνεργασία του με την Αλβανική Μαφία, για τυχόν μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα, κάτι να πήγε στραβά και να εφαρμόστηκε σε βάρος του ο σκληρός κανόνας της Αλβανικής Μαφίας. Εάν κάτι τέτοιο μπορέσει να αποδειχθεί ίσως να δικαιολογεί και το γεγονός ότι λείπει το κεφάλι, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη της εκτέλεσης. Στο σώμα του έφερε κάποια τατουάζ με δράκους τα οποία οι Αρχές έχουν ξαναδεί σε άτομα που έχουν ποινικό παρελθόν στην Αλβανία.

Πρόσθετα, δεν προκύπτει να είχε κάποια ερωτική σύντροφο στην Αλβανία και να προκάλεσε έγκλημα τιμής σε βάρος του. Οι Αρχές πάντως αναζητούν περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό του θύματος που κατάγεται από την Κορυτσά, από τις Αλβανικές Αρχές, αφού στην περιοχή εργαζόταν κατά καιρούς σε κτηνοτροφικές μονάδες ως βοσκός και πηγαινοερχόταν αλλά δεν ήταν μόνιμος κάτοικος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανατροπή στον φόνο της Θεσπρωτίας. Πρώτα τον πυροβόλησαν και μετά τον αποκεφάλισαν

Θρίλερ στη Θεσπρωτία: Νεαρός βρέθηκε αποκεφαλισμένος

SHARE:

24Media Network