Serial killer στην Κύπρο: Η καταγγελία της πρώην συζύγου του “Ορέστη” και η sim που πήγε να εξαφανίσει

Serial killer στην Κύπρο: Η καταγγελία της πρώην συζύγου του “Ορέστη” και η sim που πήγε να εξαφανίσει
Sigmalive.com

Ο 35χρονος ίλαρχος φέρεται να επιχείρησε να καταπιεί την κάρτα sim του κινητού του τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Συνεχίζονται οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο. Οι τρεις διαφορετικοί τρόποι δράσης του σε τέσσερα από τα θύματά του. Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες  της Scotland Yard.

Ολοένα και μεγαλύτερη φρίκη έρχεται στο φως, μέσα από την δράση του κατ΄ομολογία, κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου. Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφορούν τόσο τις πρώτες του κινήσεις κατά τη σύλληψή του όσο και τον τρόπο με τον οποίο μετέφερε τα θύματά του, μετά τις δολοφονίες.

Σύμφωνα με το Sigmalive, ο 35χρονος ίλαρχος φέρεται να επιχείρησε να καταπιεί την κάρτα sim του κινητού του τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από μέλη της Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ενώ εκτελούσαν το ένταλμα σύλληψης και έρευνας στην οικία του 35χρονου, εκείνος αποπειράθηκε να καταπιεί την κάρτα, έγινε όμως αντιληπτός από μέλος του ΤΑΕ, το οποίο βρισκόταν στο σημείο. Ο λόγος που προέβη σε αυτή την κίνηση ο ύποπτος, είναι για να αποτρέψει ενδεχόμενο ταυτοποίησής του, κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε.

Η κάρτα τελικά σώθηκε και είναι στα χέρια των ανακριτών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταστραφεί κάτι από τα δεδομένα που είχε πάνω η sim ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κάρτα έχει στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση, τα οποία και αξιολογούνται από την ανακριτική ομάδα.

“Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω”

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο Reporter Κύπρου, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του “Ορέστη” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι. Ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή, με βάση τα δεδομένα κουβαλούσε πέντε φόνους στην πλάτη του, είπε με θράσος στη γυναίκα του, «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω».

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι δεν ζητά την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν, αυτός απολογήθηκε

Αυτούσια η καταγγελία:

«Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την (..) και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγο της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγος της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση “μεν τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω”».

Η παραπονούμενη την 19/6/2018 το πρωί, ενημέρωσε το γραφείο ευημερίας. Σε γραπτή της κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Στη συνέχεια ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εντοπίστηκε του δόθηκαν οι «δέουσες συστάσεις», ενώ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν».

Ακολούθως ο 35χρονος απολογήθηκε και «υποσχέθηκε συμμόρφωση».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η μηδενική ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατέστησε για άλλη μια μέρα άκαρπες τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι ψάχνουν τις άλλες δύο βαλίτσες θανάτου, εντός της λίμνης.

Παρότι, έχει εντοπιστεί δεύτερο αντικείμενο και σηματοδοτήθηκε, καθότι πιθανώς να πρόκειται για δεύτερη βαλίτσα, εντούτοις, λόγω της έλλειψης ορατότητας στη λίμνη δεν κατέστη δυνατό, στο σημείο να επιχειρήσει δύτης, για να το ανασύρει και να διαφανεί ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, και στο σημείο που ο 35χρονος ύποπτος είχε υποδείξει, το περασμένο Σάββατο στις Αρχές.

Παρόλ’ αυτά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της και οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης

Την ίδια ώρα, άκαρπες ήταν οι έρευνες των δυτών και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο ύποπτος υπέδειξε ότι την πέταξε εκεί μετά το θάνατο της.

Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, οι έρευνες σήμερα στόχευαν στο τελευταίο κρίσιμο σημείο που είχε εντοπιστεί μέσω της ρομποτικής κάμερας. Ως εκ τούτου, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ καθοριστική θα είναι για την πορεία των ερευνών η άφιξη του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar, που φθάνει από την Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή και πιάνει δουλειά, από το Σάββατο.

Φθάνουν εμπειρογνώμονες  της Scotland Yard

Στο μεταξύ, στην Κύπρο φθάνουν σταδιακά από σήμερα μέχρι αύριο το πρωί οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο για να «εισβάλουν» στο μυαλό του Ορέστη.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ομάδα περιλαμβάνονται, Ιατροδικαστής, Κλινικός Ψυχολόγος, Ειδικός Σύμβουλος με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικός Ανακριτής με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας για πολύπλοκες υποθέσεις.

Αύριο, οι εμπειρογνώμονες θα έχουν συνάντηση με την ανακριτική ομάδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν για όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα και ακολούθως θα σηκώσουν μανίκια για να βοηθήσουν στο έργο των Αρχών.

Οι διαφορετικοί τρόποι δράσης του

Μέσα απ’ τα μέχρι στιγμής στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι ο “Ορέστης” έδρασε με τρεις διαφορετικούς τρόπους σε τέσσερα ανευρεθέντα θύματα. Πιο συγκεκριμένα και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και απ’ τους όρκους του Υπαστυνόμου Γιωρκάτζη στο Δικαστήριο, ο 35χρονος φέρεται να έδεσε με πλαστικά μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι.

Απ’ αυτές τις δυο σορούς προκύπτουν τα εξής κοινά στοιχεία: Το δέσιμο χειροπόδαρα με τα καλώδια, το σεντόνι και το ότι δεν φορούσαν ρούχα.

Σε ό,τι αφορά στη γυναίκα από το Νεπάλ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, αυτή εντοπίστηκε γυμνή, χωρίς όμως καλώδια στα άκρα.

Τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε είναι αυτό που ήταν σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο πεδίο βολής της ΕΦ στο Μιτσερό. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, το θύμα έφερε ρούχα.

Η ταυτότητα αυτής της γυναίκας αναμένεται να έρθει στο φως μέσα και από τις εξειδικευμένες εξετάσεις παρουσία ανθρωπολόγων που θα διενεργηθούν την Τρίτη του Πάσχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα