Κύπρος: Η Σκότλαντ Γιαρντ θα "μπει" στο μυαλό του Ορέστη - Τα δύο πρόσωπα του serial killer

Κύπρος: Η Σκότλαντ Γιαρντ θα "μπει" στο μυαλό του Ορέστη - Τα δύο πρόσωπα του serial killer

Οι ανακριτές ψάχνουν πότε ο "Ορέστης" ξεκίνησε τη δολοφονική του δράση και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες. Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης ενός θύματός του.

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ανακριτές που διερευνούν τη φρικιαστική υπόθεση με τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού στην Κύπρο.

Οι δικανικές έρευνες από το Γραφείο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έπειτα από τις οποίες στήνεται το παζλ της δολοφονικής του δράσης, αφού κρυμμένος πίσω από το λογαριασμό «Ορέστης», που συνδέθηκε με το IP address του, ψάρευε τα θύματα του.

Όπως είχε μεταδώσει, ο 35χρονος λοχαγός φαίνεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα Badoo με γυναίκες, οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι δύο Φιλιππινέζες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη του ενός θύματος - της 38χρονης Marry Rose - την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ ξαναρχίζουν σήμερα στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης. Ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πέταξε το μικρό κορίτσι στη λίμνη και μάλιστα - όπως ανέφερε - η σορός της κόλλησε στο δέντρο, και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ρομποτική κάμερα, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε. Οι σημερινές έρευνες θα γίνουν με τη  χρήση σκάφανδρου που θα επιτρέψει στους δύτες να κατέβουν στον πυθμένα της λίμνης και να παραμείνουν εκεί για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσουν διεξοδικά.

Έρχεται δικανικός ψυχολόγος

Ο 35χρονος λοχαγός που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση οδηγήθηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου κλήθηκε να δώσει κάποιες προφορικές διευκρινήσεις, χωρίς όμως να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση γραπτώς.

Ο "Ορέστης" εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Οι κυπριακές αρχές αναμένεται να ζητήσουν τη βοήθεια δικανικού ψυχολόγου από τη Scottland Yard σε μια προσπάθεια να «εισβάλουν» στο μυαλό του 35χρονου. Οι δικανικοί ψυχολόγοι ίσως ο συνηθέστερα αναγνωρίζονται για τη συμμετοχή τους στο ποινικό δίκαιο. Παρέχουν στα δικαστήρια την ανάλυση σχετική με τα θέματα της εγκληματικής παραφροσύνης και βοηθούν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν οι παραβάτες είναι ή όχι επικίνδυνοι.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς  και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι USB, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου. Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική του δράση και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Τα δύο πρόσωπα του "Ορέστη"

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει αφού αναμένεται να ανασυρθούν από το φρεάτιο θανάτου και άλλα πτώματα, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου. Πρόσωπα από τον κύκλο του αναφέρουν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Την ίδια ώρα φωτογραφίες του τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Όταν έβγαζε τις αρβύλες και την παραλλαγή ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στην φωτογραφία. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Μάλιστα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και σε διαγωνισμούς φωτογράφισης και βραβεύθηκε ενώ στο πορτφόλιο που διατηρεί με τις καλύτερες φωτογραφίες του, περίοπτη θέση έχουν επίσης οι φωτογραφίες από το Μιτσερό, αλλά και από το Ξυλιάτο.

Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα εντοπίζεται και στο YouTube όπου ανέβασε σειρά βίντεο στα οποία παρουσιάζει οδηγίες για αρχάριους χρήστες του προγράμματος Photoshop.

Πηγή: 

Ρεπόρτερ Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Serial killer στην Κύπρο: Ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα του "Ορέστη"

Κύπρος: Το μοντέλο του Serial Killer που πόζαρε στο κρεβάτι του τρόμου

Κύπρος: Το προφίλ του serial killer και οι ανατριχιαστικοί διάλογοι του "Ορέστη" με συγγενή αγνοούμενης

Serial Killer Κύπρου: Τις γνώριζε στο Badoo, δήλωνε κήρυκας αγάπης και φωτογράφιζε τις μακάβριες κρυψώνες

Κύπρος: Σοκαριστική καταγγελία για τον serial killer - Αγνοούνται 22 κοπέλες από τις Φιλιππίνες

SHARE:

24Media Network