Σήμερα η δίκη Βαβαγιάννη

Σήμερα η δίκη Βαβαγιάννη
Δίκη της Μαίρης Βαβαγιάννη-Μαυρή(δεξιά), η οποία δικάζεται έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για "συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία", την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Στο εδώλιο θα καθίσει η πανεπιστημιακός που κατέθεσε ως αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή το 2007. Αιτία στάθηκε μήνυση του απαλλαχθέντα για την υπόθεση Ηλία Κασιδιάρη

Από μάρτυρας κατηγορίας, κατηγορούμενη βρίσκεται η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη, η οποία θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο μετά τη μήνυση του -κατηγορουμένου για εγκληματική οργάνωση- βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.

Σήμερα η πανεπιστημιακός βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης και η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί ενώπιον του Ι΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας. Κι αυτο γιατί η Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Πανεπιστημιακούς να παρευρεθούν στη δίκη για να συμπαρασταθούν στη συνάδελφο τους.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προήλθε ο Ηλίας Κασιδιάρης πριν λίγα λεπτά. Το δικαστήριο είχε διακόψει προκειμένου να προσέλθουν μάρτυρες από υην πλευρά του μηνυτή.

Στο πλευρό της κατηγορούμενης πανεπιστημιακού βρίσκεται από το πρωί πλήθος συναδέλφων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα