Σπείρα εκβιαστών είχε ρημάξει τους καταστηματάρχες στην Αγία Βαρβάρα

Σπείρα εκβιαστών είχε ρημάξει τους καταστηματάρχες στην Αγία Βαρβάρα
Αστυνομία Eurokinissi

Πρόκειται για συμμορία Ρομά που εκβίαζαν άλλους Ρομά ιδιοκτήτες καταστημάτων ρούχων και παπουτσιών από τους οποίους ζητούσαν εκβιαστικά 250 ευρώ για προστασία

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ένας 49χρονος Ρομά, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Συγκατηγορούμενοι του συλληφθέντα για τις ίδιες πράξεις, τυγχάνουν ένας 41χρονος και άλλα άτομα, επίσης Ρομά, που αναζητούνται.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος εκβίαζε Ρομά ιδιοκτήτη καταστημάτων στην Αγία Βαρβάρα, από τον οποίο απαιτούσε την καταβολή μηνιαίου χρηματικού ποσού 250 ευρώ, με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας”.

Ο 49χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Όπως προέκυψε η σπείρα εκβίαζε με την ίδια μέθοδο πλήθος Ρομά ιδιοκτητών καταστημάτων ρούχων και παπουτσιών και απαιτούσαν χρήματα ακόμα και για την περίοδο του κορωνοϊού που ήταν κλειστά τα καταστήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα