Στα χέρια της αστυνομίας μεγάλη σπείρα ληστών

Στα χέρια της αστυνομίας μεγάλη σπείρα ληστών

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία ληστών. Χτυπούσαν τράπεζες, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και χρηματαποστολές (pics)

Σωρεία ληστειών σε τράπεζες, ταχυδρομεία και χρηματαποστολές είχε διαπράξει σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ ληστείες αλλά και δύο απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας. Μάλιστα στην Αργολίδα μετά την ληστεία σε τράπεζα, ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι κακοποιοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Συνολικά συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας αλλοδαπός ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Ιωαννίνων.

Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, εκρηκτική ύλη TNT, φυσίγγια και άλλα.

Όσο για τους κακοποιούς, είναι 36 και 25 ετών, οι Έλληνες, και επίσης 25 χρόνων ο αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας και αυτός.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το πρωί σε Βοιωτία και Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τέσσερις δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2010, εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Τον αρχηγικό ρόλο φέρεται να τον είχε ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο περιοχές της Βοιωτίας και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ:

- Ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Δ.Ε.Η. Θηβών το μεσημέρι της 07-09-2010, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (85.000) περίπου ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σπάρτη Λακωνίας το μεσημέρι της 04-03-2011, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (170.000) ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Κυπαρισσία Μεσσηνίας το μεσημέρι της 04-04-2011, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.185) ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Νέα Ιωνία Αττικής το μεσημέρι της 19-04-2011, όπου αφού έθραυσαν με τη χρήση βαριοπούλας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του υποκαταστήματος, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (251.615,64) ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία στο κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. Βαγίων Βοιωτίας το πρωί της 01-07-2011, όπου αφού ακινητοποίησαν αστυνομικό που εκτελούσε συνοδεία πεζής χρηματαποστολής αποσπώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι, αφαίρεσαν από το κατάστημα το χρηματικό ποσό των (10.000) περίπου ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Βάγια Βοιωτίας το πρωί της 21-09-2011, όπου αφού έθραυσαν με βαριοπούλα πλαϊνή είσοδο του υποκαταστήματος εισέβαλαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (8.500) περίπου ευρώ και μία τραπεζική επιταγή ύψους (6.000) ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής το μεσημέρι της 03-10-2011, όπου αφού σε προγενέστερο χρόνο είχαν κόψει τα εξωτερικά μεταλλικά κιγκλιδώματα του υποκαταστήματος, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (65.475) ευρώ.

- Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας, έξω από το κατάστημα της Δ.Ε.Η. Θηβών, το μεσημέρι της 30-01-2012, όπου απέσπασαν την ειδική βαλίτσα μεταφοράς χρημάτων η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (118.300) ευρώ. Στη συνέχεια αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

- Απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Άργος Αργολίδας το πρωί της 04-10-2010, όπου η άμεση προσέγγιση αστυνομικών δυνάμεων ματαίωσε τα σχέδιά τους. Οι δράστες δεν δίστασαν μετά από καταδίωξή τους, να ανοίξουν πυρ κατά περιπολικού οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και να προκληθούν φθορές στο περιπολικό όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε.

- Απόπειρα ληστείας σε ταχυδρομικό διανομέα των ΕΛ.ΤΑ Κυριακίου Βοιωτίας το πρωί της 02-11-2011. Οι δράστες με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν και όταν ο υπάλληλος αρνήθηκε ότι κατέχει χρήματα του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή στο Λεοντάρι Βοιωτίας, εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής τους αφού το πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα της ολοκληρωτική του καταστροφή.

Στο σπίτι του 36χρονου ημεδαπού στο Μελισσοχώρι Θηβών βρέθηκαν:

- Ένα καλάσνικοφ με 3 γεμιστήρες και 46 φυσίγγια.

- Δύο πιστόλια με τις γεμιστήρες τους

- Εκρηκτική ύλη TNT συνολικού βάρους (816) γραμμαρίων και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους (140) εκατοστών.

- Ένα ζεύγος χειροπέδες και ένα ζεύγος μαύρων μάλλινων γαντιών.

- Πλήθος κινητών τηλεφώνων και διάφορες προσωπικές σημειώσεις του δράστη.

Επιπλέον, σε δύο οικίες του 25χρονου ημεδαπού στα Βάγια Βοιωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δύο πιστόλια με γεμιστήρες εκ των οποίων το ένα REPLICA .

- Ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5,8) γραμμαρίων.

- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

- Πλήθος κινητών τηλεφώνων.

SHARE:

24Media Network