Στη φυλακή ο 22χρονος 'δράκος' του Facebook

Στη φυλακή ο 22χρονος 'δράκος' του Facebook

Το δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και τάχθηκε υπέρ του δεύτερου. Έτσι ο 22χρονος γόνος εύπορης οικογένειας που κατηγορείται σε υπόθεση πορνογραφίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Facebook, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή υπέρ του πρώτου με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα και έτσι πλέον ο νεαρός δεν θα βρίσκεται πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό στα βόρεια προάστια.

Ο δικαστικός λειτουργός πάντως, είχε την άποψη ότι ο 22χρονος θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής από την απολογία του κατηγορουμένου σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία οδήγησε στη σύλληψη πριν δύο εβδομάδες του 22χρονου γόνου εύπορης οικογένειας, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με τις αρχές μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με ανήλικες κοπέλες.

Κατά τους αστυνομικούς, πρώτα γίνονταν "φίλος" με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν "ανεβάσει" στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος φέρεται να τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Εμφανίζεται δε να έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα. Όπως προέκυψε για ένα κορίτσι 14 χρόνων, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατά συρροή η δράση του παιδόφιλου, γόνου οικογένειας επιχειρηματιών από τα βόρεια προάστια

Γιος γνωστού επιχειρηματία αλυσίδας αθλητικών ενδυμάτων συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

SHARE:

24Media Network