Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα όπλα και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρότερος εκ των δύο αδερφών που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή με τον αυτόχειρα Σπύρο Δραβίλα, λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, κατά την τότε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, οδήγησαν τις Αρχές στον Βόλο και τον Πετρακάκο

Στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί όπλα και λοιπά ευρήματα από τα κρησφύγετα, τις αποθήκες και τις γιάφκες του Βόλου, της Νέας Ιωνίας Βόλου, του Μώλου Φθιώτιδας και της Αγίας Παρασκευής, σε μια προσπάθεια να λυθούν πολλοί γρίφοι για τις Αρχές.

Κάποιοι βασικοί γρίφοι που ενδεχομένως να λυθούν είναι η τυχόν ταυτοποίηση «ορφανών» αποτυπωμάτων ή άλλων ευρημάτων με την μυστηριώδη γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικά χτυπήματα όπως στην ληστεία στις Σπέτσες, στην επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ στην Λ. Συγγρού και στην ισραηλινή Πρεσβεία.

Σε ό,τι αφορά τα όπλα υπάρχουν και εκεί πολλοί γρίφοι που αναμένουν απαντήσεις όπως για πρόσφατα χτυπήματα, ακόμα για την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Αντίστοιχη ενδελεχής έρευνα θα γίνει για τα 5 αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο εκ των οποίων ήταν ιδιοκτησίας της Θεοφίλου και το ένα νοικιασμένο από εκείνη… Αναμένονται απαντήσεις για το εάν τα άλλα δύο ήταν κλεμμένα.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε στο News247 ότι τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν, επί του παρόντος, μόνο για υπόθαλψη, ο 35χρονος δηλαδή που συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Βόλο και ο 27χρονος αδερφός του σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή δεν έχουν, καταγεγραμμένο τουλάχιστον, αντιεξουσιαστικό παρελθόν και εξετάζεται σοβαρά και ενδελεχώς ο ρόλος τους με τους διαβόητους ληστές του Διστόμου, αφού και επικοινωνία είχαν και …διάφορα θελήματα έκαναν για εκείνους.

Πρόσθετα, η γειτονιά που έμενε ο 27χρονος τραβά ακόμα περισσότερο την προσοχή των Αρχών λόγω παρελθόντος του Πετρακάκου, αφού εκεί μεγάλωσε, μέχρι που ξεκίνησε σαν κοινός ποινικός τις ληστείες, συνελήφθη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και στις φυλακές γνώρισε τον Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο αργότερα συνεργάστηκε στενά στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά.

Μέσω Παλαιοκώστα, ο Γιώργος Πετρακάκος θα γνωρίσει τον Νίκο Μαζιώτη και σύντομα θα …«αναβαθμίσει» τον κακουργηματικό του «βιογραφικό», φτάνοντας να γίνει το «δεξί χέρι» του φερόμενου ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι να εντοπίσει τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών αλλά και να εξακριβώσει την ροή της χρηματοδότησης από των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω των ενόπλων ληστειών και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πετρακάκο ως τον φερόμενο «υπαρχηγό» του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και να εντοπίσει τους υπόλοιπους …χαμένους «κρίκους» της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως η Πόλα Ρούπα.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα εργαστηριακών εξετάσεων - Βρέθηκε και το DNA της Θεοφίλου σε καπέλο που είχε χρησιμοποιηθεί το 2008 σε ληστεία που είχε σκοτωθεί αστυνομικός

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη χθεσινή σύλληψη του καταζητούμενου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου και τριών (3) ακόμα ημεδαπών (δύο ανδρών και μιας γυναίκας), ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:

Σε οικία στον Βόλο:

-πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια,

-δύο (2) γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,

-πιστόλι GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,

-πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με δεκατέσσερα (14) φυσίγγια ο καθένας,

-φορητός υπολογιστής (laptop),

- τρεις (3) καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες),

-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,

-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,

-καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου και

-κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε αν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι τα προαναφερθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας ή η πλαστή άδεια οδήγησης, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ, αποθήκης ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής:

-περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων,

-τρεις (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,

-τρεις (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

-εσωτερικός σκληρός δίσκος και

-κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB .

Στον αύλιο χώρο της οικίας στην Αγίας Τριάδα Μώλου Φθιώτιδος:

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου JEEP το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα και

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, μοντέλο YARIS , το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.

Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στον Βόλο και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες:

-δύο (2) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας,

- κεντρική συσκευή μετάδοσης συνομιλίας (βάση),

-δύο (2) φορητοί υπολογιστές (laptop) και ένα USB,

-καπέλο, τύπου jockey της Ελληνικής Αστυνομίας και

-xάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Επιπλέον, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Ο γενετικός τύπος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου ταυτίζεται:

-με το γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,

-με το γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.

-Γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHA BANK στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

-Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Αστυφύλακας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπροστά στα παιδιά τους συνελήφθησαν ο Πετρακάκος και η Θεοφίλου

Η αδερφή του Θεοφίλου συνελήφθη μαζί με τον Πετρακάκο

Το 'ξεδόντιασμα' του Ε.Α. και των ληστών του Διστόμου ήθελε η Αντιτρομοκρατική με την σύλληψη Πετρακάκου

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο για τον Πετρακάκο

SHARE:

24Media Network