Στον εισαγγελέα 5 εμπλεκόμενοι στο καρτέλ ηρωίνης

Στον εισαγγελέα 5 εμπλεκόμενοι στο καρτέλ ηρωίνης
Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr). Επιπλέον, κατα Eurokinissi

Στην εισαγγελία Πειραιά πέντε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης. Άγνοια δηλώνουν η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη, υπό “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας, τα πέντε από τα συνολικά έντεκα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για τον 40χρονο εφοπλιστή, τις πρώην σύζυγο και πεθερά του, την οικιακή βοηθό και έναν φίλο της πρώην συζύγου του.

Δύο από τους συνολικά πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους.

Πρόκειται για τη μητέρα της πρώην συζύγου του 40χρονου εφοπλιστή, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και την οικιακή βοηθό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δήλωσαν άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στην οικία στη Φιλοθέη.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση της πρώην συζύγου και του φίλου της, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του εφοπλιστή.

O συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις, και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους.

Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις έλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.

Σημειώνεται ότι, για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στην εισαγγελία Πειραιά πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα