Συμμορία διαρρηκτών είχαν ρημάξει τα σπίτια στα Μεσόγεια

Συμμορία διαρρηκτών είχαν ρημάξει τα σπίτια στα Μεσόγεια
Αστυνομία (φωτ. αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε περιοχές των Μεσογείων Αττικής-Εξιχνιάσθηκαν 28 περιπτώσεις

Συνελήφθησαν στην περιοχή της Κερατέας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 38 ετών , οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία και αποθήκη στην ίδια περιοχή και είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από εξαμήνου και πλέον, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε μονοκατοικίες (κύριες και εξοχικές), σε αραιοκατοικημένες περιοχές των Μεσογείων Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες εντόπιζαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και με τη χρήση λοστών ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων, παραβίαζαν τις κεντρικές θύρες ή τα παράθυρα, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, χαλκοσωλήνες, εργαλεία, σιδηρικά και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους και από έρευνες στις οικίες και στο όχημα των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, διαρρηκτικών εργαλείων και ένα κυνηγετικό όπλο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στις περιοχές Λαυρεωτικής, Κερατέας, Καλυβίων, Κορωπίου και Μαρκόπουλου. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα