Συνελήφθη διαχειριστής τουριστικού γραφείου που εκμεταλλευόταν Σύρους πρόσφυγες

Συνελήφθη διαχειριστής τουριστικού γραφείου που εκμεταλλευόταν Σύρους πρόσφυγες

Το τουριστικό γραφείο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, ενώ δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια αξίας 1.470 ευρώ, για το δρομολόγιο "Αθήνα-Εύζωνοι", με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο και 50 Σύρους πρόσφυγες, ως επιβάτες, που ο διαχειριστής του τουριστικού γραφείου "φάντασμα" εκμεταλλευόταν

Το δράμα και την αγωνία εκατοντάδων προσφύγων από τη Συρία εκμεταλλεύονται διάφοροι καιροσκόποι και κερδοσκόποι στον χώρο των τουριστικών λεωφορείων.

Η Οικονομική Αστυνομία είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και ήδη οι έφοδοι και οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας είναι απανωτοί.

Στο πλαίσιο αυτών των στοχευμένων δράσεων της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν χθες έλεγχοι σε τουριστικά γραφεία, που εδρεύουν στην Αθήνα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά Σύρων προσφύγων, με τουριστικά λεωφορεία στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό γραφείο, με έδρα στα Κάτω Πατήσια, στερείται της προβλεπόμενης άδειας λειτουργίας. Επιπλέον, δεν είχε εκδώσει εισιτήρια συνολικής 1.470 ευρώ για το δρομολόγιο "Αθήνα-Εύζωνοι", που είχε πραγματοποιήσει βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο και επιβάτες 50 πρόσφυγες, το οποίο είχε ελεγχθεί από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Εν ολίγοις, ο διαχειριστής του τουριστικού γραφείου μίσθωνε με "μαύρα" τα πούλμαν και όχι μόνο υπερχρέωνε τους πρόσφυγες, αλλά δεν απέδιδε και τους νόμιμους φόρους.

Για τις παραβάσεις αυτές, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 49χρονος διαχειριστής της εταιρίας. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις παραβάσεις θα ενημερωθούν η αρμόδια ΔΥΟ και ο ΕΟΤ για την επιβολή του προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί, εάν αυτή η τακτική του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου έχει προηγούμενο και αν ναι, πόσες φορές και έναντι πόσων χρημάτων. Η Οικονομική Αστυνομία προειδοποιεί κάθε "ενδιαφερόμενο", πως οι έλεγχοι σε τουριστικά γραφεία και λεωφορεία θα συνεχιστούν.

SHARE:

24Media Network