Συνελήφθησαν ληστές που δρούσαν κυρίως την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού

Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Έχουν διαπράξει τουλάχιστον 11 ένοπλες ληστείες σε σουπερμάρκετ, μίνι-μάρκετ, φαρμακεία και ταχυφαγεία, στις περιοχές της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, του Π. Φαλήρου και της Ν. Σμύρνης

Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο Έλληνες κακοποιοί, οι οποίοι όπως προέκυψε ενέχονται σε μεγάλο αριθμό ένοπλων ληστειών κυρίως σε καταστήματα, στις περιοχές της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης.

Η σύλληψη τους επετεύχθη στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για περιστατικά ληστειών, που έλαβαν χώρα κυρίως μετά την εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ADVERTISING

Ειδικότερα ο πρώτος (29 ετών) συνελήφθη, πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Απριλίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξε, σε κατάστημα - ταχυφαγείο, στο Νέο Κόσμο και βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ο δεύτερος (35 ετών) συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας γιατί σε σακούλα με ρούχα που παρέδωσε σε αστυνομικούς των κρατητηρίων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Ο ρουχισμός προορίζονταν για κρατούμενο που είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο, για τη διάπραξη 10 ένοπλων ληστειών. Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ο 35χρονος συλληφθείς εμπλέκεται σε 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, από τις οποίες, τέσσερις, τις διέπραξε από κοινού με τον 29χρονο συλληφθέντα.

Τις ένοπλες ληστείες διέπραξαν σε καταστήματα (σουπερμάρκετ, μίνι-μάρκετ, φαρμακεία, ταχυφαγεία, κλπ.) σε περιοχές της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο εμπλεκόμενοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν -για κατά περίπτωση- ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ ο 35χρονος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Νοέμβρη από Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ληστείες και άλλα αδικήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ληστεία
SHARE:

24Media Network