Σύζυγος Καλλίτση: ‘Πίστευα ότι ο άνδρας μου είναι νεκρός’

Σύζυγος Καλλίτση: ‘Πίστευα ότι ο άνδρας μου είναι νεκρός’
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, οι τρεις άνδρες που κατηγορόυνται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση την 30η Ιανουαρίου στον Περιφερειακό του Λυκαβηττού. Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό ειδικό φρουρό, έναν 42χρονο ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Αγίας Χανίων ο οποίος ήταν έξω με άδεια και έναν 34χρονο υπήκοο Ιράκ. Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

"Δεν ήρθαν για να παίξουμε μπιρίμπα" κατέθεσε η σύζυγος του κομμωτή διασήμων, Ελένη Χριστοπούλου στο δικαστήριο. Τι υποστήριξε.

Τη δύσκολη και φρικτή εκείνη ώρα που έντρομη είδε το σύζυγό της και κομμωτή, Πάνο Καλλίτση, αντιμέτωπο με το όπλο του δράστη, θεωρώντας ότι ήταν τα τελευταία τους λεπτά, περιέγραψε με τη σειρά της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Ελένη Χριστοπούλου.

Η γυναίκα κατέθεσε με τη σειρά της στο δικαστήριο, όσα συνέβησαν μέσα στο γκαράζ του σπιτιού της στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. “Φτάσαμε σπίτι, ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ. Ενώ εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο, άκουσα το σύζυγό μου να λέει ένα “ωχ!”. Τον ρωτάω τι έχει συμβεί και και τότε βλέπω από το παράθυρο του συνοδηγού ένα άτομο με σκούρα ρούχα και καλυμμένο το πρόσωπό το να με σημαδεύει. Εκεί λέω “πάει. Τελείωσε η ζωή μου”. Ο άνδρας μου κλείδωσε το αυτοκίνητο, πήγε να κάνει όπισθεν και εκείνη τη στιγμή θρυμματίστηκε το τζάμι και με χτύπησε η σφαίρα. Άνοιξα την πόρτα, τους ρώτησα “σας παρακαλώ τι θέλετε;” με σηκωμένα τα χέρια”.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, η ίδια βγήκε από το αυτοκίνητο και τότε ο δράστης της είπε να σκύψει. “Βιαιοπραγούσε σε βάρος μου. Ήμουν πολύ φοβισμένη, δεν το έχω ξανανιώσει αυτό στη ζωή μου. Άκουσα τον Πάνο να φωνάζει “όχι ρε που… στην καρδιά;”.  Εκεί σκέφτηκα ότι τον έχουν πυροβολήσει. Πίστευα  ότι ο άνδρας μου είναι νεκρός. Με τα πολλά κατάφερα να ξεφύγω” υπογράμμισε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά τους δράστες στο παρελθόν.

Σχεδόν έρποντας κατάφερε να βγει από το γκαράζ προς τη ράμπα του, ουρλιάζοντας: “Ένιωθα ότι έχουν σκοτώσει το σύζυγο μου. Ήθελα να μαζευτεί κόσμος να μπορέσουμε να σωθούμε. Στο δρόμο προσπαθούσα να σταματήσω τα αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή γύρισα και τον είδα να ανεβαίνει. Τότε ήταν που είπα: “Παναγία μου, μπορεί να σωθεί”.

Υπεράσπιση: Υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση;

Ελ. Χριστοπούλου: Σαφώς.

Υπεράσπιση: Και αυτο συνισταται σε ένα πυροβολισμό στο χέρι ;

Ελ. Χριστοπούλου: Αυτό ήταν η αρχή, έτσι ξεκίνησε. Δεν ήταν για να παίξουμε μπιρίμπα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα