Τα ‘δεν απαντάω’ του παιδοκτόνου για το φόνο της 6χρονης κόρης του

Τα ‘δεν απαντάω’ του παιδοκτόνου για το φόνο της 6χρονης κόρης του
, , , 6 , 2 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας. Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του για να δικαιολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του

Το δικαίωμα σιωπής αποφάσισε να επικαλεστεί ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενωπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθεί για το φονικό της 6χρονης Στέλλας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο παιδοκτόνος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού, χωρίς να δώσει καμία διευκρίνηση γύρω από τον τρόπο που έδωσε τέλος στη ζωή της κόρης του. Παρέπεμψε μόνο στο ολιγόσελιδο υπόμνημά του, στο οποίο αναφέρεται σς ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και σε πρόσφατες αυτοκτονικές του τάσεις.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που υπήρξε μεταξύ ανακρίτριας και κατηγορούμενου, με τον οποίο ο 61χρονος αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση:

“Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ερώτηση : Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;

Απάντηση : Δεν απαντάω

Ερώτηση : Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;

Απάντηση : Δεν απαντάω

Ερώτηση : Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απάντηση : Δεν απαντάω

Ερώτηση : Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

Απάντηση : Δεν απαντάω

Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ερώτηση : Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;

Απάντηση : Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.”

Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας πάντως, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού, υποστήριξε ότι πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, στράφηκε κατά της συζύγου του, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συνείδηση των πράξεών του κατά τη διάρκεια του φονικού. Συγκεκριμένα ανέφερε:

για το φονικό: “Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτουργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων”

για τη σύζυγό του: “Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά. Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή συζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωωτικές μου κάρτες και τα πιν και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι ευκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου”.

για την υγεία του: “Ο χωρισμός μου με την πρώτη συζυγο οπωσδηποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαια εκτοτε με έχει κατακυριεύσει. Βεβαίως μετά το διαζύγιο μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (…).Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο εντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθω πολλάκις και επαννειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα”. Παράλληλα, υποστηρίζει πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακελους των επισκέψεών του, ενώ ήδη ένας από τους γιατρούς αναφέρει ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύτης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού.

Τέλος, επαναλαμβάνει το αίτημά του να εξεταστεί από ψυχίατρο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ αναφέρει ότι η υγεία του είχε τραυματιστεί από την παιδική του ηλικία, καθώς είχε αποπλανηθεί από συγχωριανό του. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, “στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6-7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβέρες συνέπειες αυτό συνεπάγεται”.

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα