Τεράστιο το πελατολόγιο και ο κύκλος κερδών παράνομης ιστοσελίδας στοιχηματισμού με έδρα τη Λάρισα

Τεράστιο το πελατολόγιο και ο κύκλος κερδών παράνομης ιστοσελίδας στοιχηματισμού με έδρα τη Λάρισα

Από τον Νοέμβριο του 2014 λειτουργούσε η συγκεκριμένη παράνομη ιστοσελίδα με 532 πελάτες και μόνο το τελευταίο τρίμηνο παίχτηκε 1,5 εκατ. ευρώ

Εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η εγκληματική δράση ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο σχεδιασμό και λειτουργία ιστοσελίδας παράνομων τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού επί αθλητικών γεγονότων.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στην πόλη της Λάρισας, τρεις Έλληνες, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Ως συνεργοί τους έχουν ταυτοποιηθεί τρία ακόμη άτομα και αναζητούνται αλλά 43. Αρχηγικό ρόλο είχαν ο 51χρονος συλληφθείς και δύο ακόμη Έλληνες, ένας από τους οποίους έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας η εγκληματική ομάδα διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχική δομή και καταμερισμό «ρόλων» μεταξύ των μελών της, ενώ δραστηριοποιούνταν διαρκώς και συστηματικά στη διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμών επί αθλητικών γεγονότων, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, από το Νοέμβριο του έτους 2014.

Για το λόγο αυτό ο 51χρονος είχε αποκτήσει κωδικό διαχειριστή με αυξημένα δικαιώματα σε μη αδειοδοτημένη στοιχηματική ιστοσελίδα και δημιούργησε λογαριασμούς χρήστη στους συνεργούς του, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να προβαίνουν σε παράνομο στοιχηματισμό, για λογαριασμό τρίτων.

Τεράστιο το πελατολόγιο και ο κύκλος κερδών παράνομης ιστοσελίδας στοιχηματισμού με έδρα τη Λάρισα

Από τις αρχές του 2016 η επωνυμία της προαναφερόμενης ιστοσελίδας είχε μετονομαστεί, χωρίς να τροποποιηθούν ο τρόπος λειτουργίας, οι σχέσεις των διαχειριστών με τους παίκτες και οι κωδικοί πρόσβασης. Επιπλέον στην «πλατφόρμα» της εμφανιζόταν ότι λειτουργεί νόμιμα στη χώρα μας, με άδεια εταιρείας της οποίας ο τίτλος προσομοιάζει με εκείνον εταιρείας που λειτουργεί σε χώρα του εξωτερικού, προφανώς για παραπλανητικούς λόγους.

Τα στοιχήματα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προέρχονταν από παίκτες που συνδέονταν ο καθένας απευθείας σε αυτή, αλλά οι παίκτες απευθύνονταν στον 51χρονο συλληφθέντα και τους συνεργούς του, που διαχειρίζονταν ειδικούς λογαριασμούς και είχαν επακριβείς διαχειριστικές δυνατότητες, όπως η δημιουργία λογαριασμού παικτών, η χρέωση χρημάτων – πόντων στους λογαριασμούς των παικτών και η καταχώρηση προγνωστικών καθ’ υπόδειξή τους. Η καταβολή του αντιτίμου του στοιχήματος και των κερδών στους παίκτες, πραγματοποιούνταν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις των παικτών με τους δράστες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολυτελή Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, 34.795 ευρώ, ηλεκτρονικά-ψηφιακά αντικείμενα (κάρτες) με στοιχεία 531 παικτών και παραστατικά συνολικού κύκλου παράνομου στοιχηματισμού, ύψους 1.465.150 ευρώ, κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Επίσης, βρέθηκαν 271 γνήσια δελτία στοιχήματος Ο.Π.Α.Π., συνολικού χρηματικού ποσού 569.322,1 ευρώ, χρονικού διαστήματος από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, με αντίστοιχες και ισάριθμες αιτήσεις πληρωμής και αντιγράφων ενταλμάτων πληρωμής στο όνομα του 41χρονου συλληφθέντα.

Από αυτά προκύπτει η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και πακέτων συσκευασιών καρτοκινητών τηλεφωνικών συνδέσεων και μεγάλος αριθμός πειστηρίων που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των μελών της ομάδας, χειρόγραφες σημειώσεις κ.α.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της ομάδας και την ταυτοποίηση των λοιπών μελών - συνεργών. Το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

SHARE:

24Media Network