Θεσσαλονίκη: Κομπίνα εκατομμυρίων στο λιμάνι – Συνελήφθησαν επιχειρηματίες, ο Λιμενάρχης και πλοηγοί ρυμουλκών

Θεσσαλονίκη: Κομπίνα εκατομμυρίων στο λιμάνι – Συνελήφθησαν επιχειρηματίες, ο Λιμενάρχης και πλοηγοί ρυμουλκών
MotionTeam

Οι εμπλεκόμενοι είχαν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο μονοπώλιο μέσω του οποίου υπερχρέωναν τις ναυτιλιακές εταιρείες για την ρυμούλκηση των πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος που είχε στήσει ένα ιδιότυπο μονοπώλιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εμπλεκόμενοι σε αυτό το κύκλωμα φέρονται να είναι ο Λιμενάρχης, τέσσερις επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ρυμουλκών και πλοηγοί αυτών των ρυμουλκών.

Το κύκλωμα αυτό φαίνεται πως υπερχρέωνε για τις υπηρεσίες του ναυτιλιακές εταιρείες για την ρυμούλκηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ένας τρόπος που είχαν βρει για να το κάνουν αυτό ήταν ενώ χρειάζονταν π.χ. δύο ρυμουλκά για ένα πλοίο, εκείνοι έβαζαν τα διπλάσια ώστε να υπερχρεώνουν την ρυμούλκηση στις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Ένας άλλος τρόπος ήταν να χρεώνουν την παροχή «προτεραιότητας» για τον ελλιμενισμό πλοίων έναντι άλλων, με το ανάλογο αντίτιμο.

Η υπόθεση έχει αρκετά παρακλάδια για την οποία τελεί υπό διερεύνηση, ενώ με το πέρας της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα