Βενιζέλος, Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου και Παπαντωνίου, καλούνται για κατάθεση

Βενιζέλος, Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου και Παπαντωνίου, καλούνται για κατάθεση
Eurokinissi

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δικαστήριο καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί Ε. Βενιζέλος, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου

Την κλήτευση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ Κ. Σημίτη, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννου Παπαντωνίου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί αναμένεται να καταθέσουν στις 29 Απριλίου, όπως επίσης και οι αξιωματικοί Τζογανης, Μαραγκιουδάκης και Ιωαννιδης.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης των Βίκυς Σταμάτη και Φρόσως Λαμπροπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, που έχει καταδικαστεί για μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα -ρωσικά άρματα και υποβρύχια- και εκτίει ήδη πολυετή κάθειρξη, από την πρώτη κιόλας ημέρα της δίκης του σε πρώτο βαθμό είχε θέσει το θέμα της κλήτευσης ως μαρτύρων στη δίκη του των μελών του ΚΥΣΕΑ τότε.

Το αίτημα Τσοχατζόπουλου, αν και τέθηκε μετ’ επιτάσεως πολλές φορές από τον ίδιο και την υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης του, απορρίφθηκε τόσο από τους εισαγγελείς όσο και από το δικαστήριο. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι η δίκη αφορά μίζες και παράνομες πληρωμές και όχι τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα