Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρήθηκε ο Ροδίτης για τη συμπεριφορά του στις φυλακές

Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρήθηκε ο Ροδίτης για τη συμπεριφορά του στις φυλακές

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή μέσα στις φυλακές, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των προβλημάτων που δημιουργεί με άλλους κρατουμένους.

Ο Ροδίτης που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, εμφανίστηκε μπροστά στο συμβούλιο των φυλακών το πρωί της Τρίτης και προσπάθησε να δικαιολογήσει την άγρια φραστική επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο την προηγούμενη βδομάδα. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να τον απειλήσει λέγοντας μεταξύ άλλων: “Θα σε βρω έξω και θα σε γ…”

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μένουν, όμως, ατιμώρητες από το συμβούλιο των φυλακών. Σύμφωνα με την απόφαση, που παρουσιάζει αποκλειστικά το Star, ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα της κατηγορίας Α’ του σωφρονιστικού κώδικα για άσκηση ή απειλή άσκησης βίας κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος.

Για το παράπτωμα του δόθηκε ομόφωνα ποινή από το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής, βαθμοί ποινής 30 και στέρηση για 1 έτος της δυνατότητας συμμετοχής σε εργασία ή πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο πατέρας της Ελένης δήλωσε σχετικά: “Όταν αυτός ο άνθρωπος χρόνια τώρα συμπεριφέρονταν στην κοινωνία της Ρόδου με αυτόν τον τρόπο περίπου και γίνονταν αυτή η συγκάλυψη να το πω, η ανοχή να το πω, επόμενο δεν ήταν να φτάσει εδώ που έφτασε και την ίδια συμπεριφορά να επιδεικνύει μέσα στη φυλακή; Κι αν θέλει να το παίξει τρελός εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ροδίτης τους τελευταίους 4 μήνες δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Έρχεται στα χέρια με κρατουμένους, αλλάζει συνεχώς κελιά. Την προηγούμενη Πέμπτη, μάλιστα, μετά από συμπλοκή, εμφάνισε υψηλή πίεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκεί αποδίδεται η προκλητική του συμπεριφορά.

 Η υπόθεση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις. Ανοιχτή παραμένει, όμως, και η υπόθεση βιασμού και εκβιασμού της.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζητά συμπληρωματικές καταθέσεις.

“Κάποιοι που φταίνε, που έχουν δημιουργήσει αυτό το κύκλωμα, να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Βιασμός και εκβιασμός. Κάποιοι εκεί πέρα έκαναν αυτό που έκαναν, είτε μια ομάδα είτε δυο, όχι μόνο για το κέφι τους, ενδεχομένως και για άλλα πράγματα. Αν υπάρχουν κι άλλοι, να πληρώσουν”, ανέφερε σχετικά ο πατέρας της Ελένης.

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις αναμένεται να κληθούν εκ νέου μάρτυρες που θα δώσουν νέα στοιχεία, κυρίως, για τον εκβιασμό με ροζ βίντεο που δεχόταν η άτυχη φοιτήτρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα