Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ – Σιώρας: Ιδιωτικά έχουν άδεια κρεβάτια και ζητάνε 1.700 ευρώ

Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ – Σιώρας: Ιδιωτικά έχουν άδεια κρεβάτια και ζητάνε 1.700 ευρώ
Εικόνα από ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αττικής Eurokinissi

Δραματικές οι εικόνες από νοσοκομεία της Αττικής. "Δεν είναι το θέμα η επίταξη των ιδιωτών γιατρών" τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων "Ευαγγελισμός" και καρδιολόγος Ηλ. Σιώρας.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα νοσοκομεία της Αττικής και οι οποίες αποτυπώνουν την εφιαλτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται από την πανδημία κορονοϊού. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στις οποίες φαίνονται ασθενείς να έχουν διασωληνωθεί εκτός μονάδας.

Συνολικά 8 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ για περισσότερες από δυο ημέρες αφού η Μονάδα Εντατικής θεραπείας του συγκεκριμένου νοσοκομείου, είναι γεμάτη.

Για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων “Ευαγγελισμός” και καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας. “Υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν 30ωρες εφημερίες” τόνισε ο κ. Σιώρας.

Και πρόσθεσε: “Υπάρχουν ασθενείς που αναμένουν κρεβάτι για ΜΕΘ. Στην Αττική υπάρχουν 4.000 κλίνες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όλες γεμάτες. Δεν είναι το θέμα η επιστράτευση γιατρών. Γιατί οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι χιλιάδες. Κάνω έκκληση για κλίνες. Λέμε επίταξη αλλά με όρους δημοσίου. Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα