Εισαγγελέας: Ανάγκη να συνεχιστεί τάχιστα η έρευνα για τη Novartis

Εισαγγελέας: Ανάγκη να συνεχιστεί τάχιστα η έρευνα για τη Novartis
Προκαταρκτική επιτροπή Eurokinissi

Η εισαγγελέας Ράνια Σταθέα πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να μην «παγώσει» το σκέλος της έρευνας Novartis που αφορά στο γιατρό Λάζαρο Καρνέση, σύζυγό της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.

Να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα για το σκέλος της υπόθεσης για της Novartis, που αφορά στο πρόσωπο του γιατρού Λάζαρου Καρνέση, συζύγου της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, εισηγείται η εισαγγελική λειτουργός Ράνια Σταθέα προς το Συμβούλιο Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση στο σύνολό της «για το καλό της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης» και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο ερώτημα που έθεσε η αντεισαγγελέας του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, για το αν πρέπει να «παγώσει» η έρευνα ως προς το Λάζαρο Καρνέση, μέχει να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει υποβάλει το ζεύγος.

Αναλυτικότερα, στην πρότασή της υποστηρίζει πως δεν προκύπτουν στοιχεία που να καταδεικνύουν μεροληπτική στάση απένταντι στην Ελένη Ράικου ή στο σύζυγό της. Ακολουθώντας και προηγούμενη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, επισημαίνει στο σκεπτικό της ότι για τη διαρροή των στοιχείων που αφορούν στην εμπλοκή του Λάζαρου Καρνέση με τη δικογραφία της Novartis, δεν ευθύνεται ούτε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ούτε οι δύο συνεργάτες της, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει αν θα «παγώσει» ή όχι τελικά το σκέλος της έρευνας που αφορά στο Λάζαρο Καρνέση.

Το ερώτημα προς το δικαστικό συμβούλιο τέθηκε από την αντεισαγγελέα του ΣτΕ, καθώς είναι η ανώτερη λειτουργός που έχει αναλάβει το χειρισμό της αγωγής κακοδικίας την οποία έχουν καταθέσει Ράικου – Καρνέσης σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη. Σε αυτή αναφέρεται πως οι τρεις λειτουργοί με ενέργειες ή παραλείψεις του συνέβαλαν στη διαρροή των στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν στο έμβασμα 1.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο Λάζαρος Καρνέσης από τη φαρμακοβιομηχανία. Οι δύο προσφεύγοντες διεκδικούν συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα