Εισαγγελική έρευνα για ομάδες αρνητών που εισβάλλουν σε νοσοκομεία

Εισαγγελική έρευνα για ομάδες αρνητών που εισβάλλουν σε νοσοκομεία
Νυχτερινή βάρδια σε νοσοκομείο Alexandros Michailidis

Ομάδες ατόμων με "ακροδεξιά στοιχεία", σύμφωνα με καταγγελία, εισβάλλουν σε νοσοκομεία προκειμένου να αποτρέψουν ακόμα και διασωληνώσεις ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Εισαγγελική έρευνα γύρω από τις ομάδες ατόμων που προχωρούν σε εφόδους στα νοσοκομεία προκειμένου να αποτρέψουν ακόμη και διασωληνώσεις ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό, διενεργείται ύστερα από τη δημοσίευση καταγγελιών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην παραγγελία προκαταρτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί η δράση αυτών των αποκαλούμενων ομάδων, καθώς και το ενδεχόμενο αυτές να έχουν προχωρήσει στη διάπραξη αδικημάτων ποινικού χαρακτήρα, όπως διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά της Covid-19 και βία κατά υπαλλήλων.

Η καταγγελία έγινε στην κυριακάτικη Real News, όπου ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι “πρόκειται για ομάδες με ακροδεξιά χαρακτηριστικά”. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι “λόγω της έντασης του φαινομένου έχουμε στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Οκτώβριο, χωρίς ακόμη να υπάρξει ανταπόκριση”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ομάδες κινούνται απειλητικά σε βάρος των γιατρών, ζητώντας να μην διασωληνωθούν ασθενείς, ενώ μέσω διαδικτύου στοχοποιούνται συγκεκριμένες νοσοκομειακές μονάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version