Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και πρόκληση σωματικών βλαβών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην εκεί Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους "πρωταγωνιστούν" σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Με την ίδια παραγγελία ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ η παραγγελία διαβιβάστηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήμος Ωραιοκάστρου: Δεν μας εκφράζουν αυτοί που κάνουν επεισόδια

Νέα ένταση στο Ωραιόκαστρο

Ακροδεξιοί έβαλαν λουκέτο σε σχολείο πριν την υποδοχή προσφυγόπουλων

SHARE: