Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Μαθητές και φοιτητές στο γραφείο του υπουργού Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές μπροστά στο υπουργείο Παιδείας, ενώ εισέβαλαν στο κτίριο, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Για περίπου 40 λεπτά παρέμειναν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας οι περίπου 200 φοιτητές και μαθητές που εισέβαλαν στο υπουργείο λιγο μετα τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Οι φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση ενάντια στο νομό Γαβρόγλου κατάφεραν αρχικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλλουν στον προαύλιο του υπουργείου. Αφού παρέμειναν εκεί φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να μπουν και στο κτίριο του υπουργείου. Πέρασαν και τον δεύτερο αστυνομικό κλοιό και ανέβηκαν τρέχοντας στον δεύτερο όροφο φτάνοντας έξω από το γραφείο του υπουργού. Εκεί συνάντησαν κλειστές πόρτες αλλά όχι αστυνομικές δυνάμεις. Αφού έσπασαν την πρώτη κλειδωμένη πόρτα, άνοιξαν τις υπόλοιπες με κλωτσιές και βρέθηκαν απέναντι από τον κ. Γαβρόγλου ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του.

Μεταξύ άλλων οι μαθητές διαμαρτύρονται λέγοντάς πως ο νόμος τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, απολύει εκπαιδευτικούς και στέλνει τους μαθητές στην παραπαιδεία. "Αναγκάζετε τους γονείς μας να μεταναστεύουν  για να μας μεγαλώνουν" φώναζαν στον υπουργό.  Οι μαθητές καταγγέλλουν επίσης πως εντατικοποιούνται οι ώρες διδασκαλίας ενώ αντιτίθενται στο πρόγραμμα της μαθητείας.

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και προειδοποιούν: "Κάτω τα χέρια από το άσυλο". Στη συζήτηση με τον υπουργό, επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα των «καθηγητικών σχολών» αντιδρώντας σε όσα προβλέπει ο νόμος για «παιδαγωγική επάρκεια» ως προϋπόθεση διδασκαλίας και ζητώντας να είναι  αποκλειστική προϋπόθεση το πτυχίο.

διαδηλωτές έξω από την πόρτα του υπουργού Παιδείας
διαδηλωτές έξω από την πόρτα του υπουργού Παιδείας

Ο υπουργός προσπάθησε να συνομιλήσει με τους φοιτητές και τους καθηγητές, επαναλαμβάνοντας πως αν διαπιστωθούν λάθη στον νόμο ειναι ανοικτός να τα συζητήσει, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να τους πείσει.

Λίγο μετά τις 14:00 φοιτητές και μαθητές αποχώρησαν ώστε να πραγματοποιήσουν συνέλευση του συντονιστικού τους και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, δήλωσαν ωστόσο στον υπουργό πως θα βρίσκονται καθημερινά σε διαμαρτυρία, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Παιδείας
SHARE:

24Media Network