Έκανε delivery την κοκαΐνη με το ποδήλατο

Έκανε delivery την κοκαΐνη με το ποδήλατο

Η Αστυνομία εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου Ιβάν, ενώ εστιάζει στις 31 ιδιόχειρες σημειώσεις του 33χρονου Μάρτιν, όπου αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις

Διανομή κοκαΐνης κατ’ οίκον με ποδήλατο φέρεται ότι έκανε ο 33χρονος Σέρβος ο οποίος συνελήφθη και παίρνει ήδη το δρόμο για τις φυλακές. Ο κατηγορούμενος είχε μάλλον βρει την ευκολία του, κινούμενος με το ποδήλατό του, το οποίο κατασχέθηκε καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, «χρησιμοποιείτο ως μέσο διακίνησης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών».

Μαζί με το ποδήλατο κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του 33χρονου Μάρτιν (θα παραδοθούν για φύλαξη στον ΟΔΔΥ), ενώ τώρα δουλειά πιάνουν τα εργαστήρια αφού οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τέσσερα τηλέφωνα του Σέρβου, τα οποία τώρα πρέπει να ερευνηθούν.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν όμως και οι ιδιόχειρες σημειώσεις οι οποίες βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Βάρκιζας, 31 τον αριθμό, με ονόματα και ποσότητες ναρκωτικών που μοιράζονταν αφειδώς… Από αυτές προκύπτει ότι στο διαμέρισμα της Βάρκιζας έφτασαν 381 συσκευασίες, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 124, συνολικού βάρους 134 κιλών. Οι υπόλοιπες έκαναν… φτερά και πληρώθηκαν ακριβά.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό, εκμεταλλευόμενος το προνόμιο που του δίνει ο νόμος να τηρήσει το δικαίωμα της σιωπής. Ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, υποστήριξε ότι ο ρόλος του πελάτη του στην υπόθεση ήταν περιφερειακός, πετώντας το μπαλάκι στο πρόσωπο με το όνομα Ιβάν, ο οποίος φέρεται ότι πλήρωσε για την ενοικίαση του διαμερίσματος στη Βάρκιζα, καταβάλλοντας μάλιστα 4.500 ευρώ για τρίμηνη μίσθωση.

Ποιος είναι, όμως, ο Ιβάν; Σύμφωνα με όσους τον συνάντησαν για να προβούν στην ενοικίαση του πολυτελούς διαμερίσματος, ο 35χρονος Σέρβος στην καταγωγή, εμφανιζόταν ως ένας επιχειρηματίας με δουλειές σε όλον τον κόσμο. Ξανθός, ψηλός και γεροδεμένος, έλεγε στους συνομιλητές του ότι έχει δύο παιδιά, 16 και 19 ετών, τα οποία σπουδάζουν στην Ελβετία. Οσο για τον ίδιο, ενδιαφερόταν για την αγορά ενός σπιτιού στα νότια προάστια και κυκλοφορούσε με μία Porche Mocan και μία Mercedes.

Ο εντοπισμός του 33χρονου έγινε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν πριν από 20 ημέρες στην Αστυνομία από άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο Σέρβος κατηγορούμενος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας, η οποία εισάγει κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική έναντι 40.000 ευρώ το κιλό.

Από αστυνομική προανάκριση πέρασαν και όσοι αναμείχθηκαν στην ενοικίαση του σπιτιού, από τον ιδιοκτήτη μέχρι και τον μεσάζοντα μεσίτη. Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε ότι θέλησε να νοικιάσει το διαμέρισμα γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα, καθώς τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος. Συμφωνητικό μίσθωσης ωστόσο δεν υπεγράφη, επειδή ο 33χρονος Σέρβος βιαζόταν να μπει στο σπίτι. Ηταν μάλιστα τέτοια η βιασύνη του, ώστε δεν άφησε τον ιδιοκτήτη να μαζέψει τα ρούχα του και τα προσωπικά αντικείμενά του…

Πρώτη δημοσίευση στο Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα