ΕΛ.ΑΣ: Έρευνα για τον τραυματισμό πυροσβέστη και φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση στην Κηφισίας

ΕΛ.ΑΣ: Έρευνα για τον τραυματισμό πυροσβέστη και φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση στην Κηφισίας
Επεισόδια στη συγκέντρωση πυροσβεστών Eurokinissi

Διοικητική διερεύνηση των τραυματισμών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Υπεθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι περίπου 800 συγκεντρωμένοι πυροσβέστες επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί οι αστυνομικές αρχές τους απώθησαν, με ρίψεις νερού από το όχημα «Αίαντας» και τους απομάκρυναν από την Λεωφόρο Κηφισίας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 4 έγιναν συλλήψεις.

Αν και από την ΓΑΔΑ αναφέρουν πως δεν έχουν σχετική ενημέρωση, ύστερα από επικοινωνία του NEWS 24/7 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, προκύπτει πως ο 28χρονος εποχικός πυροσβέστης από το Αγρίνιο, τραυματίστηκε στην παλάμη του χεριού του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας, έχει μεταφερθεί με ίδια μέσα στην ιδιωτική κλινική «Ιασώ General» και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους δεν διατρέχει κίνδυνο ακρωτηριασμού.

Τραυματίστηκε σοβαρά και φωτορεπόρτερ

Εκτός από τραυματισμό εποχικού πυροσβέστη έλαβε χώρα και τραυματισμός, σοβαρός μάλιστα, του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστη Παναγιώτου.

Ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε μετά την εκτόξευση νερού από το εκτοξευτήρα της ΕΛΑΣ.

Η σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αναφέρει τα εξής: “Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα , ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ , τραυματίστηκε (δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση έως αυτή την ώρα) από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ριψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρισκόνταν στο συγκεκριμένο σημείο που επιλέγει απο το χειριστή του οχήματος με αποτέλεσμα να απολέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να τον δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό. Η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα