Ελεγκτικό Συνέδριο: Σύνταξη στα 50 και για άνδρες με ανήλικο παιδί

Ελεγκτικό Συνέδριο: Σύνταξη στα 50 και για άνδρες με ανήλικο παιδί

Απόφαση - σταθμός για άνδρες με ανήλικο τέκνο. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίνει το δικαίωμα σε πατέρα ανηλίκου που είχε συμπληρώσει την 25ετία πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 να λάβει πλήρη σύνταξη, με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας του

Απόφαση - σταθμός για τους άνδρες δημόσιους υπαλλήλους, με ανήλικο τέκνο, εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την οποία τους δίνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης, υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίνει το δικαίωμα σε πατέρα ανηλίκου που είχε συμπληρώσει την 25ετία πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010 να λάβει πλήρη σύνταξη, με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας του. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα δεν προβλεπόταν ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης για τέτοιες περιπτώσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μάλιστα, κοινοποίησε την επίμαχη απόφαση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ζητώντας να γίνει άμεσα νόμος τους κράτους. "Σας κοινοποιούμε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δικαιώνει εν δυνάμει άνδρα συνταξιούχο (βρίσκεται σε αναστολή σύνταξης) που εργαζόταν στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με πρόσληψη από 1.1.1983 έως 31.12.1992, για χορήγηση Σύνταξης 50 ετών με ανήλικο παιδί, αν και συμπληρώνει 25 έτη Ασφάλισης το έτος 2010 (Διαδοχική Ασφάλισης.

Για λόγους αποκατάστασης της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων, όπως ρητά αποφασίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπ’ αριθμ. 790/2016 απόφαση, είστε υποχρεωμένος με τροπολογία σε Νόμο ή Υπουργική Απόφαση να επεκτείνεται το δικαίωμα και στους άνδρες. Η εν λόγω κατάφορη αδικία μπορεί να στοιχίζει στην κατηγορία αυτή των Ανδρών 17 έτη επιπλέον παραμονής στην εργασία, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας με τους Ν.4336/2015, Ν.4337/2016 (όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο μεταβατικό στάδιο 2015 – 2021).

Επίσης πολλοί ασφαλισμένοι για να κάνουν χρήση των εν λόγω διατάξεων (θεμελίωση μετά την 1.1.2011), αναγκάζονται να αποποιηθούν πολλά έτη Διαδοχικής Ασφάλισης, αν και έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μειώνονται περαιτέρω οι ούτως ή άλλως πενιχρές συντάξεις, λόγω των Μνημονιακών πολιτικών που ασκείται".

SHARE:

24Media Network