Έλενα Ακρίτα: “Η κατάθλιψη μπορεί να σε χτυπήσει όποτε γουστάρει η ίδια”

Έλενα Ακρίτα: “Η κατάθλιψη μπορεί να σε χτυπήσει όποτε γουστάρει η ίδια”
Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για την κατάθλιψη, την τηλεόραση, τον σύζυγό της, καθώς και την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Οι σκέψεις που θέλει να κάνει πράξη σχετικά με τις γυναίκες άνω των 50.

Στην εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται” της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Κυριακής (19/09) η διακεκριμένη δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα, η οποία γράφει κάθε Σάββατο στο NEWS 24/7, μίλησε για την κατάθλιψη, για την τηλεόραση, για τον γάμο της, για τις γυναίκες, αλλά και για την Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

Η Έλενα Ακρίτα για την κατάθλιψη

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε για την κατάθλιψη και το πώς μπορεί να κυριεύσει έναν άνθρωπο, περιγράφοντας την δική της εμπειρία και τονίζοντας το πόσο δύσκολη είναι.

“Η κατάθλιψη μπορεί να σε χτυπήσει όποτε γουστάρει η ίδια. Γίνεται αφεντικό της ζωής σου και του εαυτού σου. Εσύ είσαι ένα άτομο υποτελές. Δεν θέλεις να ξημερώσει το πρωί. Κοιμόμουν σκεπασμένη μέχρι επάνω κι όταν κοιτούσα την ώρα στραβά για να σηκωθώ, ήταν αδύνατο, δεν μπορούσα. Δεν το καταλαβαίνει ο άλλος αλλά δεν μπορείς να πας από την κρεβατοκάμαρά σου στην κουζίνα για να κάνεις έναν καφέ. Δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Είναι ένα βουνό, Γολγοθάς”, δήλωσε η Έλενα Ακρίτα και πρόσθεσε:

“Η πιο μισητή μου φράση είναι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Όχι υπάρχει και δεν μπορώ. Συνυπήρξα πάρα πολλά χρόνια με την κατάθλιψη κι όταν έπρεπε να βγω έξω, έβρισκα δικαιολογίες. Για αυτό και δεν θα δεις για μεγάλο διάστημα να έχω φωτογραφίες, όπως π.χ. από μια πρεμιέρα. Τότε δεν υπήρχα. Έβρισκα χιλιάδες δικαιολογίες τις οποίες σωματοποιούσα κι αρρώσταινα ακόμα περισσότερο. Πονούσαν ξαφνικά το κόκαλα, το κεφάλι μου κι είχα συνάχι. Μόλις αποφάσιζα να δω σπίτι μου τηλεόραση, ήμουν καλά. Ούτε βιβλία μπορούσα να διαβάσω. Όμως πήγα στον ψυχίατρο για να το αντιμετωπίσω, ξεκίνησα με ψυχοθεραπεία και με φάρμακα. Δεν το ξεπέρασα. Πάντα είμαι μια καταθλιπτική που απλά παλεύω και κερδίζω μέρα την μέρα”.

Τι είπε για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Συγκινημένη η Έλενα Ακρίτα, αναφέρθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, δηλώνοντας:

“Δεν καταστράφηκε η ζωή της. Δεν το λέω για να δώσω ψεύτικο κουράγιο. Ειλικρινά, πιστεύω πως αυτή η κοπέλα, με αυτή τη γενναιότητα, με αυτό το τσαγανό και τον τσαμπουκά που έχει μέσα της, θα ζήσει την ζωή της στο ακέραιο. Πιστεύω θα ξαναερωτευθεί και θα την ερωτευθούν. Είναι τόσο όμορφη. Αξίζει το καλύτερο και θα είμαστε όλοι δίπλα της”.

Η σχέση της με τον Γιώργο Κυρίτση

Μιλώντας για τον σύζυγό της, Γιώργο Κυρίτση, η Έλενα Ακρίτα αποκάλυψε πως το τραγούδι που τους ενώνει είναι το “Τράβα σκανδάλη”, δηλώνοντας πως αυτό είχε παίξει και στον γάμο τους, ενώ τόνισε πως οι σχέσεις δεν είναι τέλειες.

“Με τον Γιώργο είμαστε μαζί 30 χρόνια, τα τελευταία 10 είμαστε παντρεμένοι. Αυτό το τραγούδι χαρακτήρισε όλη μας την κοινή πορεία. Είναι το αγαπημένο μας. Στις μακροχρόνιες σχέσεις υπάρχουν και πάρα πολλά αρνητικά. Θυμώνω πολύ όταν ακούω από γυναίκες να λένε “ο άντρας μου είναι το άλλο μου μισό”. Το ακούνε άλλες γυναίκες και νομίζουν ότι κάνουν κάτι λάθος. Ο Γιώργος κι εγώ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν είναι τέλειες οι σχέσεις”, ανέφερε η Έλενα Ακρίτα.

“Θέλω να ξεκινήσω μια καμπάνια για τις γυναίκες που δεν είναι σαν τα μοντέλα της τηλεόρασης”

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε και για τις γυναίκες άνω των 50 και όχι μόνο, αναφέροντας πως θέλει να ξεκινήσει μια καμπάνια που να απευθύνεται σε όλες.

“Τις γυναίκες άνω των 50 τις λέω “κοριτσάρες μου”. Είναι ίσως το πιο λεκτικά κακοποιημένο target group παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Εγώ για παράδειγμα αγαπώ την μόδα. Θα κάνω μία ώρα να αποφασίσω τι θα φορέσω και αυτή την ώρα την απολαμβάνω. Ακούγεται ρηχό. Στα παλιά μου τα παπούτσια. Έτσι, θέλω να είναι οι γυναίκες. Θέλω να ξεκινήσω μια καμπάνια για όλες τις γυναίκες που δεν είναι σαν τα μοντέλα των περιοδικών. Θέλω οι γυναίκες να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να λέμε “μου αρέσει”. Με μπότοξ ή χωρίς, με λιποαναρρόφηση ή χωρίς, όπως θέλουν”, δήλωσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις εκπομπές που σχολιάζουν την μόδα και ποιες επώνυμες έχουν ντυθεί ωραία ή όχι, σχολιάζοντας:

“Η κυρία Μ. Κορινθίου και κάθε κυρία Κορινθίου, έχει το δικαίωμα να φοράει ό,τι θέλει. Με ποιο δικαίωμα να πουν ότι δεν μπορεί να φορέσει μπότες επειδή έχει “χοντρά πόδια”. Έχει τελειώσει αυτό”.

Η τηλεόραση και ο “Αδύναμος κρίκος”

Αναφερόμενη στη σχέση της με την τηλεόραση, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε πως ποτέ δεν της είχε αδυναμία, ενώ θυμήθηκε και την περίοδο που παρουσίαζε τον “Αδύναμο κρίκο”. Όπως είπε:

“Ποτέ μου δεν είχα ιδιαίτερη αδυναμία στην τηλεόραση. Το μόνο που αγάπησα ως παρουσιάστρια ήταν τα “Φώτα Πορείας”. Όλα τα άλλα τα έκανα γιατί πληρωνόμουν καλά. Και εγώ δεν είμαι υπεράνω χρημάτων, ζω απ’ τη δουλειά μου και θέλω να πληρώνομαι. Στον “Αδύναμο κρίκο” πιανόταν η ψυχή μου, αρρώσταινα, σκεφτόμουν “τι του λέω;”. Δεν έχω καλή ανάμνηση. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος μπέρδεψε την εικόνα της “bitch” στην τηλεόραση και νομίζει ότι έτσι είμαι και ως άνθρωπος. Που δεν είμαι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα