Εμβόλια κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών

Εμβόλια κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών
Εμβόλια κατά του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμούς κατά του Covid-19 για τους άνω των 30 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους άνω των 30 ετών από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά το μήνυμά του.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

“Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο Υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι”.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε άλλωστε πως “χάρη στα αποθέματα της AstraZeneca μπορούμε να ξεκινήσουμε εμβολιασμούς στους άνω των 30. Η πλατφόρμα θα ανοίξει Μ.Τρίτη και όσοι δηλώσουν θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από την επόμενη μέρα”.

Χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson, έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένουμε 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε από αυτήν ένα αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα