Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 20 προσαγωγές

Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 20 προσαγωγές
Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη -

Σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια στο περιθώριο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα, προχώρησαν οι αρχές.

Σε περισσότερες από 20 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιχειρήθηκε να προκληθεί ένταση πριν και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο Μέλανθρο.

Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, ομάδα πενήντα ατόμων έριξε πέτρες και αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί. Παράλληλα, νωρίτερα, είχε επιστρατευθεί και το υδροφόρο όχημα “Αύρα” με σκοπό να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

Η κυκλοφορία στους δρόμους της συμπρωτεύουσας διεξάγεται πάντως κανονικά.

Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη -

Μεταξύ των προσαχθέντων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργος Ρακκάς.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα “Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό”, κάτι που δεν του επετράπη.

Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη -

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη -

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα