“Κόλαση” σε Κερατέα και Βίλια – Σπίτια στις φλόγες

“Κόλαση” σε Κερατέα και Βίλια – Σπίτια στις φλόγες
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΚΑΤΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εντός του Εθνικού Δρυμού η φωτιά στην Λαυρεωτική, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος. Στα Βίλια η φωτιά κινείται προς τα νοτιοδυτικά. Φόβοι πως θα παραμείνει ανεξέλεγκτη έως και την νύχτα.

Μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια και σε πεύκα στο βουνό πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σύντομα και καταστρέφει σπίτια, προς όλες τις πλευρές ενώ έχει εισχωρήσει και εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Εξαιτίας αυτών των συνθηκών δόθηκε εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών στις περιοχές Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής εκφράζονται φόβοι για μία αγνοούμενη ηλικιωμένη ωστόσο η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει δεχτεί τέτοια ενημέρωση και αυτή την ώρα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενημερωθεί σε ποιο σπίτι ήταν η ηλικιωμένη για να μεταβεί κλιμάκιο. Έως νωρίς το απόγευμα αυτή η πληροφορία δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί και ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα σύγχυσης.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καταφτάσει και νέες ενισχύσεις σε μία προσπάθεια να οριοθετήσει η Πυροσβεστική όσο το δυνατό πιο σύντομα την φωτιά.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΚΑΤΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Επί τόπου επιχειρούν πλέον 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Παλαιά Λ. Κερατέας-Λαυρίου από την Γέφυρα Αδάμ, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από την περιοχή των εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο και στην Λ. Λαυρίου και Παλαιά Λ. Λαυρίου.

Εξίσου επικίνδυνη η φωτιά στα Βίλια

Νέα φωτιά εντωμεταξύ έχει ξεσπάσει στα Βίλια Αττικής σε δασική έκταση στον Κιθαιρώνα, κοντά στο χωριό. Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα στο Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια που υπάρχει παρθένο δάσος κοντά σε κατασκηνώσεις που ευτυχώς είναι άδειες και δεν λειτουργούν, ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειας και βορειοανατολικής κατεύθυνσης άνεμοι που σπρώχνουν μακριά από τα Βίλια την φωτιά, απειλούν όμως να την επεκτείνουν από τον Κιθαιρώνα στο Όρος Πατέρα και εκφράζονται ήδη φόβοι εντός της Πυροσβεστικής ότι ειδικά αυτό το μέτωπο ενδεχομένως να μείνει ανεξέλεγκτο έως και την νύχτα.

Φωτιά στο Μαρκάτι Eurokinissi


Ήδη εξαιτίας της επικίνδυνης έκτασης που έχει πάρει η φωτιά έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε 6 οικισμούς και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι, την Αγία Παρασκευή, το Κρύο Πηγάδι, το Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Αγίου Γεωργίου από τον οικισμό Παλαιοχώρι προς τον Άγιο Γεώργιο, στην Ανώνυμη οδό (Συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από την Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου- Ψάθας-Βιλίων (ταβέρνα “Κρύο Πηγάδι”) προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από το Πόρτο Γερμενό προς Βίλια και στην Ανώνυμη οδό από τον οικισμό Άγιο Νεκτάριο προς Πόρτο Γερμενό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα