Εντυπωσιακό βίντεο: Αναβιώνουν οι αρχαίοι αγώνες της Νεμέας

Εντυπωσιακό βίντεο: Αναβιώνουν οι αρχαίοι αγώνες της Νεμέας

Οι αρχαίοι αγώνες της Νεμέας, η Νεμεάδα, αναβιώνει χάρη στον σύλλογο για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων. Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο. Στα "βήματα" του Ηρακλή (Vid)

Αναβιώνουν οι αρχαίοι αγώνες της Νεμέας.

Όπως ανακοινώνει ο "Σύλλογος για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων", στόχος της νέας διοργάνωσης είναι "να δώσει την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν σε αγώνες που θα αναβιώσουν το Ολυμπιακό Πνεύμα. Αυτό το πράττουμε αναβιώνοντας αυθεντικά αρχαία αθλητικά έθιμα στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας".

Οι δρομείς είναι ντυμένοι με χιτώνες και γυμνόποδες και κατ' αυτό τον τρόπο έχουν σωματική επαφή με τις ίδιες πέτρες όπου αρχαίοι αθλητές έτρεξαν πριν από 2.300 χρόνια.

Οι αθλητές τρέχουν πάνω στον αρχαίο στίβο για μια απόσταση 90 μέτρων. Επιπλέον, μια διαδρομή 7,5 χλμ. ξεκινά στο Ναό του Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεώνες, περνά μέσα από Νεμεατικούς αμπελώνες κι απ' το χωριό των Κλεώνων και καταλήγει στο στάδιο της Νεμέας, ακολουθώντας το μονοπάτι που είχε πάρει ο Ηρακλής για να κυνηγήσει το λιοντάρι.

Οι νικητές όλων των διαδρομών λαμβάνουν αμέσως μια ταινία γύρω απ' το κεφάλι κι ένα κλαδί φοίνικα, όπως συνέβαινε στους αρχαίους αγώνες. Στην τελετή λήξης στέφονται με αγριοσέλινο.

Η Έκτη Νεμεάδα θα λάβει χώρα στις 10-12 Ιουνίου 2016.Για το πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα www.nemeangames.org.

Βίντεο: UP DRONES

SHARE:

24Media Network