ΕΠΑΛ Ευόσμου: Οδοφράγματα και κροτίδες έξω από το σχολείο – 38 οι προσαγωγές

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Οδοφράγματα και κροτίδες έξω από το σχολείο – 38 οι προσαγωγές
grtimes

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ένταση στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Περίπου 38 οι προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Στο ΕΠΑΛ Ευόσμου έχει μεταφερθεί η ένταση στον απόηχο των επεισοδίων από ακροδεξιούς στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το οποίο παραμένει σε αστυνομικό κλοιό.

Σε περίπου 38 προσαγωγές νεαρών έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αστυνομία στην γύρω περιοχή από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, ακροδεξιοί μαθητές του οποίου πήραν την “σκυτάλη” σήμερα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και προκάλεσαν επεισόδια.

Ομάδα μαθητών με κουκούλες άναψαν φωτιές σε κάδους, πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και πραγματοποίησαν πορεία στους γύρω δρόμους από το σχολείο τους. Με την ολοκλήρωση της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., “στην περιοχή του Ευόσμου, που τελούσε υπό κατάληψη, συγκεντρώθηκαν περί τα 100-120 άτομα, τα οποία αρχικά απέκλεισαν τον δρόμο έμπροσθεν του σχολείου ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ρίπτοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα”.

Στη συνέχεια, ορισμένοι εκ των συγκεντρωθέντων, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 38 προσαγωγές ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, κατά τη διάρκεια της πορείας έπεφταν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε σωματικό έλεγχο των ατόμων, κατά τη διάρκεια των προσαγωγών.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 100 ατόμων είχαν στήσει οδοφράγματα έξω από την είσοδο του σχολείου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, τελεί υπό κατάληψη.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτόξευσαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει και πανό, το οποίο έγραφε: “θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα