Η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Από την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη
Από την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη EUROKINISSI

Η 12η Οκτωβρίου είναι μία ιστορική ημερομηνία για την Αθήνα αφού σαν σήμερα η πόλη απελευθερώθηκε από τους Ναζί. Λαμπρή τελετή στην Ακρόπολη.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 75η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί (12 Οκτωβρίου του 1944).

Ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος έδωσαν το "παρών" στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μαζί με άνδρες από το τάγμα των Ευζώνων και γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές στολές.

ADVERTISING

Επίσης, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής, των κομμάτων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, άλλοι επίσημοι και εκατοντάδες Αθηναίοι που ανέβηκαν στον ιερό βράχο.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Αθήνα από την ναζιστική κατοχή , στις τραγικές ιστορίες που γράφτηκαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 1944 αλλά και σε όσα ακολούθησαν την απελευθέρωση. «Από αυτό εδώ το βήμα, σε μία τόσο σημαντική ημέρα για την πρωτεύουσα της χώρας, θέλω να πω ότι για όλους εμάς που υπηρετούμε την Αθήνα, είναι πλέον στόχος και κοινό όραμα να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πόλη που δεν αφήνει χώρο στο σκοτάδι. Που αγαπά τους ανθρώπους της και παίρνει δύναμη από αυτούς. Γιατί την ιστορία της Αθήνας δεν την έγραψαν οι δρόμοι αλλά οι άνθρωποί της» τόνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

Επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον βράχο της Ακρόπολης για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τις  ναζιστικές δυνάμεις, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.
Επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον βράχο της Ακρόπολης για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019. EUROKINISSI
Αλλο πλάνο από την εκδήλωση
Αλλο πλάνο από την εκδήλωση EUROKINISSI
Εύζωνες στην Ακρόπολη
Εύζωνες στην Ακρόπολη EUROKINISSI
Γυναίκες με παραδοσιακές στολές στον Ιερό Βράχο
Γυναίκες με παραδοσιακές στολές στον Ιερό Βράχο EUROKINISSI
Εύζωνες στην εκδήλωση
Εύζωνες στην εκδήλωση EUROKINISSI
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί

SHARE:

24Media Network