Οργή λαού στη Λέσβο: Επεισόδια και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ

Οργή λαού στη Λέσβο: Επεισόδια και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων Eurokinissi

Μάχες σώμα με σώμα γίνονται στην Λέσβο στην περιοχή του οικοπέδου με περίπου 1.000 διαδηλωτές στο σημείο-Βροχή από πέτρες και δακρυγόνα με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί

Σε εξέλιξη βρίσκονται σφοδρά επεισόδια και συγκρούσεις στην περιοχή του οικοπέδου που πρόκειται να γίνει η νέα δομή μεταναστών στη Λέσβο.

Στο σημείο κατέληξαν και οι διαδηλωτές από το μεγάλο κάλεσμα που έγινε στο κέντρο της πόλης, φτάνοντας συνολικά περίπου τα 1.000 άτομα, ενώ έχουν αναπτυχθεί τόσο από την πλευρά του Διαβολορέματος όσο και από την πλευρά του Καράβα.

Στην περιοχή έχουν ξεσπάσει έντονες συγκρούσεις με βροχή από πέτρες και διάφορα αντικείμενα από την μία πλευρά και δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την Αστυνομία. Ήδη εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για πολίτες που έχουν τραυματιστεί χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει ακριβής αριθμός.

Φήμες που κυκλοφορούν περί πυροβολισμών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία, ωστόσο είναι σε εξέλιξη έρευνα για το αν συνέβη κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Την ίδια ώρα στην Χίο και στην Σάμο βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες διαμαρτυρίες στα κέντρα των πόλεων, ενώ μέχρι στιγμής εκεί δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Εξίσου δύσκολη ήταν και η νύχτα στην Λέσβο και στην Χίο όπου παρότι τα μηχανήματα έργων έφτασαν στα οικόπεδα που πρόκειται να γίνουν οι νέες δομές μεταναστών και τοποθετήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά των οικοπέδων, αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, παρέμειναν στα σημεία αυτά και συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, στην Λέσβο ένα περιπολικό υπέστη φθορές από επιθέσεις διαδηλωτών ενώ υπάρχουν αναφορές και για ένα όχημα της Περιφέρειας.

Το πρωί βρήκε τα νησιά σε νέο γύρο κινητοποιήσεων εν μέσω απεργιών και καλεσμάτων για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες και διαδηλώσεις στις επίμαχες περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός 45χρονου στην Χίο για τα επεισόδια που έγιναν χθες το πρωί και στην σύλληψη τριών ακόμη ατόμων στη Λέσβο. Στην Χίο επίσης τραυματίστηκαν χθες πέντε αστυνομικοί και από πολίτες, μία γυναίκα και ο Δήμαρχος της Χίου που χθες το πρωί στο λιμάνι εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα. Στην Λέσβο χθες τραυματίστηκαν ελαφρά 11 πολίτες εκ των οποίων οι έξι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα