Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές των δημοτικών

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές των δημοτικών

Στα θρανία βρίσκονται από σήμερα και πάλι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα μέτρα προστασίας. Το News 24/7 βρεθηκε στο 5ο Δημοτικό της Γλυφαδας.

Με μεγαλύτερες αποστάσεις στα θρανία, αντισηπτικά στην έδρα και θερμομέτρηση στην είσοδο, υποδέχτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας τους μαθητές, το πρωί της Δευτέρας.

Κάθε μαθητής που πέρασε την είσοδο του σχολείου, σταμάτησε στην θερμική πύλη που τοποθετήθηκε, ώστε να μετρηθεί η θερμοκρασία του και στη συνέχεια πήγε στην τάξη του όπου περίμεναν οι δασκάλες με αντισηπτικό υγρό στην έδρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, που βρέθηκε το πρωί στο σχολείο: “Έχουν γίνει απολυμάνσεις παντού και θα έχουμε διπλές βάρδιες στην καθαριότητα. Έχουμε φροντίσει να υπάρχει υγειονομικό υλικό και καθημερινά θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλα τα παιδιά”.

Υπενθυμιζεται πως οι μαθητές της Δευτεροβαθμιας, επιστρέφουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με νέα δεδομένα, ως προς τη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Το σχολικό έτος θα λήξει στις 26 Ιουνίου και μέχρι τότε, οι τάξεις θα έχουν μέχρι 15 μαθητές. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Σημαντικό μέρος της δεύτερης «πρώτης μέρας» στο σχολείο θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου.

Από αύριο, σε όλες τις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία.

Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, είναι υποχρεωτική.

Γενικότερα, για τα Εδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την υλοποίηση της σίτισης σε αυτές, όπου προβλέπεται, θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (τηρουμένων των αποστάσεων και σε μικρές ομάδες μαθητών). Σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου της τραπεζαρίας, γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως του προαυλίου και των σχολικών αιθουσών. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων σίτισης.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα