Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – Έτσι διαμορφωθηκαν οι αίθουσες

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – Έτσι διαμορφωθηκαν οι αίθουσες

Ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα από σήμερα για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Το News 24/7 βρέθηκε στο 1ο Λύκειο Γλυφάδας.

Με νέες συνθήκες επιστρέφουν από σήμερα στα σχολεία οι μαθητές της τρίτης Λυκείου, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει οδηγίες προς τα σχολεία, ενώ ανάλογα με την περιοχή και τον Δήμο, λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες, ενώ τα θρανία θα έχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Επιπλέον, σε κάθε θρανίο θα βρίσκεται ένας μαθητής, ενώ ταυτόχρονα σε μια αίθουσα θα μπαίνουν μέχρι 15 μαθητές. Έτσι, όσα τμήματα έχουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών, θα χωριστούν σε υποτμήματα και θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία. Επιπλέον στα διαλείμματα θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ οι μαθητές θα βγαίνουν εναλλάξ.

Το News 24/7 βρέθηκε στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Γλυφάδας, όπου οι μαθητές προήλθαν λίγο μετά τις 08:00. Στο συγκεκριμένο σχολείο, έχει τοποθετηθεί θερμική κάμερα στην είσοδο, με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να γίνεται θερμομέτρηση μαθητών και καθηγητών που φτάνουν στο σχολείο. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνεται σε όλα τα σχολεία, καθώς δεν αποτελεί οδηγία του υπουργείου.

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του News 24/7 οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ στην έδρα υπάρχει αντισηπτικό για τους μαθητές. Από τα περίπου 120 παιδιά της τρίτης Λυκείου, στο 1ο Γ. Ε. Λ. Γλυφάδας, σήμερα θα κάνουν μάθημα τα 60 και αύριο τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Κωσταντίνο Μαραγκό, σε περίπτωση που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, ο μαθητής θα απομονώνεται σε μια από τις αίθουσες και θα ειδοποιούνται οι γονείς του. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, αν διαπιστωθεί πως ο μαθητής έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, θα μπαίνει σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε πως: “Είμαστε καθ’ολα έτοιμοι. Έχουν γίνει απολυμάνσεις, υπάρχουν γάντια, μάσκες και αντισηπτικό υλικό, έχουμε διπλές βάρδιες στην καθαριότητα και επιπροσθέτως θα κάνουμε θερμομέτρηση στους μαθητές για όλη τη σχολική χρονιά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα