Επιχείρηση΄σκούπα' στη Μόρια

Επιχείρηση΄σκούπα' στη Μόρια

Συλλήψεις μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μετά και τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, όπου τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί

Επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις πρώτες πρωινές ώρες της, μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Όπως μεταδίδει το lesvosnews, ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις μεταναστών κατά την αστυνομική επιχείρηση, που αποφασίστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η χθεσινή νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη στον καταυλισμό της Μόριας, καθώς γύρω στις 7 το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ περίπου 150 προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Σύντομα τα επεισόδια επεκτάθηκαν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν και κατά δυνάμεων της Αστυνομίας που έσπευσαν προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη. Κατά τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου και λάμψης, ενώ παρενέβησαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που οι διαμαρτυρόμενοι είχαν ανάψει σε κάδους απορριμμάτων και σε σκουπίδια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ δεν υπήρξαν ζημιές σε υποδομές.

Τις τελευταίες μέρες πάντως υπάρχει ένταση στο ΚΥΤ, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη προχθές και χθες τρεις φιλοξενούμενοι απειλούσαν να αυτοκτονήσουν ανεβασμένοι σε πυλώνες της ΔΕΗ. Μάλιστα ο ένας από αυτούς κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Lesvonews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια στη Μόρια: Φωτιές μέσα στον καταυλισμό

SHARE:

24Media Network