Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας η κατάληψη στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας η κατάληψη στο ΑΠΘ
astynomia.gr

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας του Αριστοτετελίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από 18 ημέρες κατάληψης της Πρυτανείας.

Thestival.gr

Κατά την επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7.20, οι αστυνομικοί έκαναν 33 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το Thestival, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, μπήκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας του ιδρύματος και ανακοίνωσαν στους καταληψίες ότι ο χώρος θα εκκενωθεί. Εκείνοι δεν προέβαλαν αντίσταση.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν δυο δακτύλιοι ασφαλείας περιμετρικά του χώρου που εξελισσόταν η επιχείρηση από αστυνομικούς των ΜΑΤ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

GRTimes.gr

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας σάρωσαν όλους τους ορόφους της Πρυτανείας για να εντοπίσουν κρυμμένα άτομα. Δεν βρέθηκε κανείς. Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησε η μεταγωγή των προσαχθέντων στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κάποια στιγμή οι προσαχθέντες προέβαλαν αντίσταση κατά την απομάκρυνσή τους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εκκένωση

“Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά  την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

astynomia.gr

 

Για σήμερα είχε ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ για τη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα