Επιπλέον ενίσχυση 35 εκατομμυρίων στους δήμους

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ  ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Με 97 συν 35 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους. Ρητή δέσμευση Σαμαρά

Την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησής τους, που λαμβάνουν για τον Σεπτέμβριο, ύψους 97.000.000 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση στους δήμους της χώρας, του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της τέταρτης δόσης των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους ύψους 213,875 εκατ. ευρώ. Για την απόδοση του ποσού αυτού υπήρχε ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ.

Στις περιπτώσεις των δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network