Επίσκεψη Μέρκελ: Τι ώρες θα είναι κλειστό το Μετρό σήμερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσκεψη Μέρκελ: Τι ώρες θα είναι κλειστό το Μετρό σήμερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της τροχαίας λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Αναλυτικά πότε θα κλείνουν οι δρόμοι. Ποιες οι αλλαγές στην κυκλοφορία. Αναλυτικά οι περιοχές.

“Φράκαρε” το κέντρο από την επίσκεψη Μέρκελ, με την τροχαία να έχει προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, τα οποία αναπτύχθηκαν από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου μισή ώρα πριν από την άφιξη δηλαδή της Καγκελαρίου στον διεθνή αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», στη συνέχεια στην Αττική Οδό, στην Λ. Κατεχάκη, στην Μεσογείων, την Λ. Βασιλίσσης Σοφίας έως το κέντρο κλπ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες και θα συνεχιστούν ανάλογα με το πρόγραμμα και τις μετακινήσεις της Καγκελαρίου έως και την ίδια περίπου ώρα, την επόμενη ημέρα το απόγευμα, οπότε είναι προγραμματισμένη και η αναχώρησή της.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αναλυτικά οι περιοχές που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες σύμφωνα με την απόφαση του Αττικάρχη

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κας ANGELA MERKEL, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα :

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα είναι, μετά από εντολή της ΕΛΑΣ σταθμοί του μετρό, σήμερα και αύριο, λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ.

Σήμερα, ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.  

Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού

Αλλαγές θα υπάρξουν σήμερα Πέμπτη αλλά και Παρασκευή στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

Την Παρασκευή 15:45-16:15:

Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί

Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί

Η TΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό το συντομότερο δυνατόν.

Απαγορεύτηκαν άλλωστε με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Ανδρέα Βασιλοπουλου, οι πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα μας, της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κας Άγγελα Μέρκελ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα