Επιστολή εργαζομένων ΔΕΗ από 12/2: “Κάντε τον απαραίτητο σχεδιασμό ενόψει Μήδειας”

Επιστολή εργαζομένων ΔΕΗ από 12/2: “Κάντε τον απαραίτητο σχεδιασμό ενόψει Μήδειας”
Προβλήματα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" Eurokinissi

Από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την κακοκαιρία "Μήδεια". Για ελλιπή συντονισμό από τους αρμόδιους, μιλά στο News 24/7 πρόεδρος των εργαζομένων.

Περίπου 250.000 νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι για ώρες, με την ηλεκτροδότηση να διακόπτεται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και αλλού. Η ελλιπής προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας “Μήδεια”, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί από τους ιθύνοντες, έφερε σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με οικογένειες να μένουν χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, από τις 12 Φεβρουαρίου, μετά τις μετεωρολογικές προβλέψεις που μιλούσαν για χιονιά, είχαν μεταφέρει την ανησυχία τους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ μέσω επιστολής, η οποία ανέφερε:

“Προς τους:

Διευθύνοντες Συμβούλους ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

Κύριοι,

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και οι εκτιμήσεις των ειδικών «προειδοποιούν» για ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως γνωρίζετε κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργούνται προβλήματα – και μερικές φορές πολύ σοβαρά – σε βασικές υποδομές όπως αυτές του ηλεκτρικού συστήματος της χώρα μας (Καταιγίδα «Ιανός», καταστροφές 2019 στη Χαλκιδική κ.α).

Για το λόγο αυτό ελπίζουμε πως έχετε κάνει τον απαιτούμενο σχεδιασμό και θα θέσετε σε αυξημένη ετοιμότητα τις μονάδες και τα συνεργεία που απαιτούνται ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και κατ΄επέκταση η ταλαιπωρία των καταναλωτών. Βέβαια γνωρίζετε ότι η ταχύτητα αντιμετώπισης των βλαβών συναρτάται με τις δυνατότητες επάνδρωσης μονάδων και συνεργείων που σήμερα υπολείπονται των πραγματικών αναγκών και των κανόνων ασφαλείας γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα , με τις απαραίτητες προσλήψεις, οι διοικήσεις των ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ !

Ελπίζουμε ακόμη πως θα μεριμνήσετε ώστε οι συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται, να έχουν πρόσβαση στον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν αποδείξει ότι εργάζονται με ευθύνη και επαγγελματισμό βασιζόμενοι στην κατάρτισή τους και στη μεγάλη εμπειρία τους.

Τέλος, είναι αναγκαίο και πιστεύουμε ότι θα επιστήσετε την προσοχή σε όλους τους εργαζόμενους για την πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας αλλά και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς εργαζόμενος: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Με τιμή,

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ”

Καθυστέρηση στον συντονισμό

Όπως λέει στο News 24/7 ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Ακούγονται απίστευτα πράγματα αυτές τις ημέρες. Ακούσαμε από τον Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη, πως είδε σε κάποια σημεία, συνεργεία εργαζομένων να …κάθονται. Να ενημερώσω και τον κ. Πατούλη αλλά και όποιον άλλον, πως υπάρχουν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενεργήσουν οι τεχνικοί όταν πέσει ένα δέντρο και προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι ανοικτός ο δρόμος από τον εκάστοτε Δήμο ή την Περιφέρεια. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει απομάκρυνση του δέντρου. Είδαμε ότι ενεπλάκη η ΕΜΑΚ από χθες το απόγευμα. Τα προβλήματα έχουν αρχίσει ήδη από τη Δευτέρα; Η Πολιτική Προστασία γιατί δεν ανέλαβε δράση νωρίτερα; Μόλις γίνουν αυτά τα δύο που είναι απαραίτητα, τότε ξεκινά ο τεχνίτης να αποκαθιστά τη ζημιά. Δεν γίνεται αλλιώς».

Το πρόβλημα είναι το δίκτυο

Ο κ. Αδαμίδης, συμπληρώνει πως ενώ γίνεται συζήτηση για το κλάδεμα των δέντρων που θα έπρεπε να έχει γίνει, αμφιβάλλει πως κάτι τέτοιο θα είχε οδηγήσει στην αποφυγή προβλημάτων, καθώς βασικό πρόβλημα είναι η μη υπογειοποίηση του δικτύου. «Το πρόβλημα δεν είναι το κλάδεμα ενός δέντρου. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το δέντρο. Δεν έπεσαν κάποια λίγα κλαδιά. Έπεσαν δέντρα. Όταν το δίκτυο είναι υπέργειο και δεν υπογειοποιείται προφανώς είναι ευθύνη των δήμων που δεν το κάνουν τόσα χρόνια».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΗ, υπογραμμίζει πως τα συνεργεία των τεχνικών επιχειρούν από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, όπως λέει: «Είναι τεράστιο πρόβλημα το μικρό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε. Υπάρχει μια διαδικασία απαξίωσης του ΔΕΔΔΗΕ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς στόχος είναι η ιδιωτικοποίησή του. Άλλωστε έχει εξαγγελθεί και επίσημα από την κυβέρνηση. Έχουμε αποδυναμωθεί σε προσωπικό. Έχουν φύγει πάνω από 2.000 εργαζόμενοι και μόλις το 2016 έγιναν 500 προσλήψεις, με βάση ανάγκες του 2010».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα