Επίθεση του Ρουβίκωνα σε τράπεζα στη λεωφόρο Αθηνών

Επίθεση του Ρουβίκωνα σε τράπεζα στη λεωφόρο Αθηνών
Zημιές σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας EUROKINISSI

Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με βαριοπούλες στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών και έσπασαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου.

Επίθεση πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στις 4 τα ξημερώματα, στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας επί της Λ. Αθηνών 128, όπου προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες με σφυριά και βαριοπούλες.

Αμέσως μετά την επίθεση, διέφυγαν από το σημείο και δεν έχουν προκύψει τυχόν προσαγωγές, ενώ για το περιστατικό διενεργεί έρευνα η Κρατική Ασφάλεια.

Στην ιστοσελίδα τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ανέβασαν σχετικό κείμενο ανάληψης ευθύνης για την συγκεκριμένη επίθεση, αναφέροντας πως έγιναν ενάντια στους πλειστηριασμούς, με αφορμή περιστατικό έξωσης στα Πετράλωνα και ουσιαστικά προειδοποιούν πως θα υπάρξουν ανάλογες ενέργειες και στο μέλλον.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τους πλειστηριασμούς. Η μάχη εναντίων όσων επωφελούνται, επιδιώκουν και πραγματοποιούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Και όσο το κράτος και το κεφάλαιο κινούνται προς την κατάργηση της προστασίας των εστιών των φτωχών, εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τώρα όμως φτάνουμε στην κορύφωση του “δράματος”. Οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να περιμένουν άλλο. Ο νόμος Κατσέλη έφαγε τα ψωμιά του, ήρθε η ώρα να δούμε και στην Ελλάδα σκηνές αθλιότητας σαν της Ισπανίας με τον στρατό του κράτους να πετάει οικογένειες στον δρομο.

Σήμερα μάλιστα είδαμε τέτοιες εικόνες στα Πετράλωνα όπου αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και πέταξαν έξω δύο ηλικιωμένους συλλαμβάνοντας μάλιστα και γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν.

Ο κύβος ερρίφθη. Τα μισόλογα τελείωσαν, μπήκαμε στην τελική ευθεία του αίσχους.» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα