Έρευνα για την “είσοδο” εμπύρετων μελών της Φενέρμπαχτσε στην Ελλάδα

Έρευνα για την “είσοδο” εμπύρετων μελών της Φενέρμπαχτσε στην Ελλάδα

Προκαταρκτική εξέταση προκάλεσε το δημοσίευμα που θέλει τον Νικ. Χαρδαλιά να ζήτησε τη διέλευση της ομάδας στην Ελλάδα αν και υπήρχαν εμπύρετα μέλη.

Τη διέλευση τεσσάρων ατόμων της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ «Φενέρμπαχτσε» από το αεροδρόμιο, τα οποία φαίνεται πως ήταν εμπύρετα, θα ερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι το περιστατικό έλαβε χώρα με εντολή του Ν. Χαρδαλιά.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινά προκαταρκτικής εξέταση με αφορμή το δημοσίευμα, σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου με εντολή του υπουργού και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό.

Η εισαγγελική λειτουργός που «χρεώθηκε» την έρευνα, καλείται να εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων στο δημοσίευμα.

Μαρτυρία στο NEWS 24/7: “Μπήκαμε στην Ελλάδα χωρίς καν θερμομέτρηση”

Το NEWS 24/7 εξασφάλισε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ομάδα μπάσκετ που ήλθε στην Ελλάδα για αγώνα της Euroleague εν καιρώ αυστηρού lockdown δεν υποβλήθηκε καν σε θερμομέτρηση. Τα μέλη παρουσίασαν τα ‘καθαρά’ τεστ και πέρασαν ‘μπάι’, με εκπρόσωπο της ελληνικής ομάδας που τους περίμενε στο αεροδρόμιο, να φροντίζει ώστε να απλοποιηθούν όλες τις διαδικασίες.

Επ’ αυτής, σε επικοινωνία του με το NEWS 24/7, o κύριος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι “κατόπιν συνεννόησης με τους επιδημιολόγους, δεν περιλάβαμε ποτέ την θερμομέτρηση ως μέτρο για όσους μπαίνουν στη χώρα, γιατί όπως μας είπαν δεν είναι ενδεικτική της όποιας κατάστασης”, καθώς με ένα αντιπυρετικό φάρμακο μπορούν να την παρακάμψουν. Δεν σχολίασε τα της διευκόλυνσης των αποστολών κατά την είσοδο τους στη χώρα και μας παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδοθεί λίγο νωρίτερα.

Σε αυτήν ξεκαθαρίζεται -μεταξύ άλλων- πως “η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird, για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA“.

Άλλη μαρτυρία μας, αναφέρει πως στις αρχές της άνοιξης, παίκτης αντιπάλου ελληνικής ομάδας μπήκε στη χώρα με πυρετό (γεγονός που δεν διαπιστώθηκε, αφού δεν ελέγχθηκε), αγωνίστηκε εμπύρετος (η ομάδα του παρεμπιπτόντως, νίκησε) και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα προστέθηκε στα κρούσματα του συλλόγου του.

Οι πληροφορίες του NEWS 24/7 θέλουν παίκτη που προσγειώθηκε σε ‘πράσινη’ χώρα (που δεν ήταν η Ελλάδα) να είχε πυρετό, κατά τη θερμομέτρηση που έγινε στο εκεί αεροδρόμιο -βάσει των κανονισμών της κυβέρνησης του συγκεκριμένου έθνους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο εμπύρετος έπρεπε να μπει σε ένα δωμάτιο και να μείνει για τουλάχιστον 20 λεπτά εκεί, ώστε να γίνουν δυο ακόμα μετρήσεις -μια ανά δεκάλεπτο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μετά την τρίτη μέτρηση, ο υπεύθυνος των υγειονομικών αρχών στο αεροδρόμιο ενημέρωσε τον επικεφαλής του, που με τη σειρά του ειδοποίησε την Euroleague. Ακολούθως, η διοργανώτρια αρχή φέρεται να ζήτησε την είσοδο του παίκτη στη χώρα, εξηγώντας ότι είχε Covid-19 έξι μήνες νωρίτερα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει ξαναμολυνθεί. Στη θερμομέτρηση πριν μπει στο γήπεδο επίσης, είχε πυρετό, με την ομάδα του να υποστηρίζει πως αυτό συνέβη γιατί φορούσε για ώρα καπέλο. Σε κάθε περίπτωση, ο παίκτης έπαιξε με πυρετό. Ο οργανισμός στον οποίον ανήκει δεν τον ανέφερε ποτέ ως κρούσμα -παρ’ όλα αυτά είχε κάποιες απουσίες από ματς ‘με πρόβλημα στους προσαγωγούς’.

Σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμο να πούμε πως από τη στιγμή που η Euroleague είχε ενημερώσει για το πώς θα διεξαχθεί η αγωνιστική περίοδος 2020-21, είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση να αναλάβουν οι ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την ευθύνη να πείσουν τα κράτη τους να επιτρέψουν την είσοδο των αντιπάλων και τη διεξαγωγή αγώνων, τη δική τους έξοδο για τις χώρες του κάθε αντιπάλου και τα δέοντα για να μείνουν υγιείς. Όλοι είχαν συναινέσει. Μετά κάθε σύλλογος έδωσε τον αγώνα του, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα που θα αποτελούσε τροχοπέδη για τη διοργάνωση. Ο καθένας λειτούργησε στο μέτρο και στο βαθμό που επέτρεπε η κυβέρνηση της χώρας -βάσει πάντα των μαρτυριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα