Έρευνα για τις καταγγελίες Ράικου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Έρευνα για τις καταγγελίες Ράικου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ξεκίνησε από τον Άρειο Πάγο η διερεύνηση της υπόθεσης που προέκυψε μετά την υποβολή παραίτησης της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου

Ενώπιον των αρμόδιων ανώτατων οργάνων του Αρείου Πάγου θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, η οποία οδήγησε στην παραίτηση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, τόσο η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, κλήθηκαν να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Αντίστοιχος έλεγχος θα γίνει και για τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Όπως αποσαφηνίζεται, κατά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος.

Παράλληλα, ο ορισμός εισαγγελικού λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραίτηση - βόμβα στη Δικαιοσύνη. Αποχωρεί η Ράικου

SHARE: